"3 bin lirası"nı bulan kişiye 100 lira verdi

Cüzdanını düşüren yaşlı adam, 3 bin lirasını bulan işçiye 100 lira verdi.

"3 bin lirası"nı bulan kişiye 100 lira verdi
"3 bin lirası"nı bulan kişiye 100 lira verdi
GİRİŞ 18.07.2015 13:37 GÜNCELLEME 18.07.2015 14:01

Kadirli ilçesinde, akaryakıt istasyonunda çalışan Hasan Can Yerlikaya, iş yerine giderken Tufanpaşa Mahallesi Atatürk Caddesi Çizmeli Camisi yakınında yerde bir cüzdan gördü. Cüzdanda 3 bin lira ile bir vesikalık fotoğraf bulan Yerlikaya, paranın sahibinin bulunması için cüzdanı ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Polis ekipleri, cüzdanın sahibine ulaşmak için mahalle muhtarlarıyla irtibata geçti. Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Süleyman Büyükakçalı, vesikalık fotoğraftan cüzdanın sahibinin muhtarlığını yaptığı mahallede yaşayan 86 yaşındaki  Ali Uslu olduğunu belirledi. Polis ekipleri Ali Uslu'yu emniyet müdürlüğüne davet etti. Cüzdanı bulan Hasan Can Yerlikaya, polislerin huzurunda 3 bin lirayı Uslu'ya teslim etti.

Uslu, parayı bulan Yerlikaya'ya teşekkür ederek 100 lira verdi.

Uslu, AA muhabirine, camiye gidip namaz kıldığını, evine döndüğünde cüzdanının cebinde olmadığını fark ettiğini, daha sonra muhtarın kendisine ulaşıp cüzdanının poliste olduğunu söylediğini anlattı.

Kiralık bir evde yalnız yaşayan, aylık 145 lira yaşlılık maaşı alan Uslu, şunları söyledi:

"Düşürdüğüm cüzdanımdaki para, kefen paramdı. Bulunmasaydı çok üzülürdüm. Paranın çok önemli olduğu bu zamanda torunum yaşındaki gencin paramı bularak teslim etmesi beni mutlu etti. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Böyle bir evlat yetiştiren ailesini tebrik ederim."

İş yerinde asgari ücretle çalıştığını aktaran Hasan Can Yerlikaya, sabah işe giderken yolda cüzdan gördüğünü, içinde para bulunan cüzdanı sahibinin bulunması için polise teslim ettiğini kaydederek, "İnsanlık görevimi yaptım" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti