Suruç ve Adıyaman'daki terör saldırıları

MHP Malatya İl Başkanı Erdem: "MHP olarak, ülkemizi bölme, insanlarımızı ayrıştırma hedefi olan bu tür terör olaylarını ve ırkı, inancı, fikri ne olursa olsun insan hayatına kasteden terör olaylarını ve canileri şiddet ve nefretle kınıyor, Allah, müstahaklarını versin diyoruz"

Suruç ve Adıyaman'daki terör saldırıları
Suruç ve Adıyaman'daki terör saldırıları
GİRİŞ 22.07.2015 14:26 GÜNCELLEME 22.07.2015 16:44

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, "MHP olarak, ülkemizi bölme, insanlarımızı ayrıştırma hedefi olan bu tür terör olaylarını ve ırkı, inancı, fikri ne olursa olsun insan hayatına kasteden terör olaylarını ve canileri şiddet ve nefretle kınıyor, Allah, müstahaklarını versin diyoruz" dedi.

Erdem, MHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, önceki gün meydana gelen Suruç'taki terör saldırısının ülkeyi dehşete düşüren amansız bir olay olduğunu belirtti.

Farklı illerden yaklaşık 200-300 kişilik genç grubun Kobani'ye gitmek üzere İstanbul'dan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gittiklerini ve kahvaltıdan sonra basın açıklamasına geçildiğini ifade eden Erdem, "Toplantı esnasında bir canlı bombanın pimi çekilerek o korkunç olay gerçekleşmiş, şu ana kadar 32 kişinin ölümü ve onlarca kişinin yaralanmasına sebep olmuştur. Ülkemizde bu tür birkaç olay olmuş ve onlarca insanımız hayatını kaybetmiştir. MHP olarak, ülkemizi bölme, insanlarımızı ayrıştırma hedefi olan bu tür terör olaylarını ve ırkı, inancı, fikri ne olursa olsun insan hayatına kasteden terör olaylarını ve canileri şiddet ve nefretle kınıyor, Allah, müstahaklarını versin diyoruz" diye konuştu.

Erdem, aynı gün Adıyaman'da PKK terör örgütü tarafından askerlere açılan ateş sonucu bir uzman onbaşının şehit edildiğini ve iki askerin yaralandığını belirtti.

- "Allah, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin"

Erdem, ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlara acil şifalar diledi.

Ortadoğu coğrafyasında şiddetini arttıran istikrarsızlık, isyan ve başkaldırı hareketlerinin inancın ve insanlığın şiddetle reddettiği kanlı teröre dönüşmesinin kimlere yaradığının iyice analiz edilmesi gerektiğini dile getiren Erdem, "Cenabı Allah, ülkemizde birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin tesisi için hep birlikte çalışmaya ve duaya ihtiyacımız var. Allah, ülkemizi korusun" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi