Suruç'taki terör saldırısı

Tarsus'ta, dün gece silah ve molotofkokteyli de kullanılan izinsiz gösterilerde 3'ü polis 7 kişinin yaralandığı bildirildi

Suruç'taki terör saldırısı
Suruç'taki terör saldırısı
GİRİŞ 22.07.2015 21:50 GÜNCELLEME 22.07.2015 21:50

Tarsus Emniyet Müdürlüğünden, dün gece saatlerinde yapılan ve molotofkokteyli ile silah da kullanılan izinsiz gösterilerde 3'ü polis 7 kişinin yaralandığını açıklandı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Suruç'taki terör saldırısını bahane eden grupların dün gece Barbaros, Şahin, Tozkoparan Zahit, Fevzi Çakmak ve Fahrettin Paşa mahallelerinde yolu trafiğe kapatıp, güvenlik güçlerine ve araçlarına saldırıda bulunduğu belirtildi.

Mahallelerde 50-100 kişilik eylemci grupların güvenlik güçlerine ve araçlarına yönelik 90-100 molotofkokteyli, 40-50 havai fişek ile çok sayıda taş attığı ifade edilen açıklamada, tüm mahallelerde güvenlik güçlerine yoğun şekilde silahlı saldırıda bulunulduğu bildirildi.

Alınan güvenlik önlemleri ve yapılan müdahalelerle ana arterlerin ve demiryolu hattının ulaşıma kapatılmasına engel olunduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Eylemci gruplara yapılan etkin müdahaleler sonucu grupların bulundukları mahallelerin dışarısına taşmaları engellenerek, dağılımları sağlanmıştır. Yapılan eylemler esnasında molotofkokteyli ve silah kullanılması nedeniyle 3 polis memuru vücuduna saçma ve mololofkokteyli isabet etmesi nedeniyle yaralanmış, İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait 3 zırhlı araç zarar görmüştür. Ayrıca olaylarda 4 vatandaş eylemcilerin silah kullanması sonucunda vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Olaylar esnasında bir eylemci yakalanmış olup konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti