İzmir Büyükşehir'den ilçe belediyelerine destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16,5 milyon liraya alımını yaptığı 123 adet temizlik aracını 30 ilçe belediyesine hibe etti

İzmir Büyükşehir'den ilçe belediyelerine destek
İzmir Büyükşehir'den ilçe belediyelerine destek
GİRİŞ 28.07.2015 16:07 GÜNCELLEME 28.07.2015 16:07

 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 ilçe belediyesine hibe etmek amacıyla 16,5 milyon liraya alımını yaptığı 123 adet temizlik aracının anahtarları, ilçe belediye başkanlarına teslim edildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, dağıtım töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, dünyadaki tüm büyük kentlerin temizlik ve çevre yatırımlarına verdiği önemle ön plana çıktığını belirterek, “Belediyelerimizden gelen talepleri de değerlendirerek 123 adet temizlik aracını belediyelerimize dağıtıyoruz. Bir de yeni bağlanan köylerle birlikte çöp konteynerlerine ihtiyaç vardı. Daha önce 18 bin adet dağıtmıştık, şimdi 20 bin adet daha dağıtıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu, İzmir'in projeleriyle ilgili yeni kurulacak hükümet ve Ankara bürokrasisinden alınacak onaylar konusunda tüm belediye başkanları ve kentin milletvekillerine de birlik çağrısı yaptı. Merkezi hükumetle ilgili izinler ve Milli Emlak'tan alınacak onaylarla ilgili bir çalışma yaptıklarını bildiren Kocaoğlu, "Hükümet kurulur kurulmaz veya kurulmadan önce de Ankara'dan takip edilecek işlerimizle ilgili bir dosya hazırlıyoruz. Yeni seçilen 26 milletvekilimiz var. Onların da katılımıyla İzmir'in işlerinin önünde bulunan bürokratik engellerin kaldırılması için birlikte çalışalım diyorum" dedi,

Ülkede son dönemde yaşanan terör eylemlerine de dikkati çeken Kocaoğlu, tüm toplumu ve siyasileri birlik olmaya çağırdı. 

Tören sonunda temizlik araçlarının anahtarları, Kocaoğlu tarafından törene katılan ilçe belediye başkanları ile temsilcilerine teslim edildi.

Dağıtımı yapılan 68 adet kamyon ve 55 adet "fil" olarak tabir edilen temizlik aracının son teknolojiyle üretildiği, çevreci motora sahip kamyonların, geri dönüş kamerası ve dar alanlarda yüksek manevra kabiliyetiyle  temizlik işlerinde zaman tasarrufu sağlayacağı bildirildi.

Toplam 7 milyon 7 bin liralık  20 bin adet çöp konteynerinin dağıtımının da başladığı,  2 Eylül’e kadar devam edecek dağıtımlarda turizm yoğunluğu nedeniyle sahili bulunan ilçelere öncelik verildiği, Foça, Çeşme, Dikili, Urla, Seferihisar, Karaburun, Aliağa, Selçuk, Menderes ve Güzelbahçe’de dağıtımın tamamlanmasının ardından diğer ilçelerde dağıtım yapılacağı belirtildi. Çöp toplama kamyonlarının özelliklerine göre farklı sistemlerde imal edilen çöp konteynerlerinin, ilçelerde evsel atıkların daha hızlı ve sağlıklı toplanmasına olanak sağladığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı