İzmir'de ATM dolandırıcılığı

Buca ilçesinde banka şubelerinin ATM cihazlarına yerleştirdikleri düzenekle vatandaşların kart bilgilerini kopyalayarak para çektikleri iddia edilen 3 kişi tutuklandı.

İzmir'de ATM dolandırıcılığı
İzmir'de ATM dolandırıcılığı
GİRİŞ 28.07.2015 19:37 GÜNCELLEME 28.07.2015 19:37

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Buca ilçesinde bulunan bir ATM cihazına taktıkları kopyalama aparatı ile bazı şüphelilerin para çektiklerini belirledi. Yapılan güvenlik kamera incelemeleri sonrası şüpheli K.K, ATM'den para çektiği sırada suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliyi ATM yakınındaki otomobilde bekleyen Ö.C. ve K.B'da eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Otomobilde yapılan aramada 8 kopyalama aparatı, 1 kopya kart üretme cihazı, 15 kopya kart, kopyalama aparatı takılan ATM’lere dair krokiler, 2 dizüstü bilgisayar, 1 harici bellek, 2 usb bellek, 3 hafıza kartı, 5 adet cep telefonu, suça konu banka dekontu ele geçirildi.

Ekipler, ilk belirlemelere göre, 2 ayrı bankanın 10 farklı ATM’sinden 13 vatandaşın kart bilgilerinin kopyalandığını ve 13 bin 100 lira para çekildiğini tespit etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

- Emniyetten uyarı

Öte yandan konuya ilişkin İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşlar dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıldı.

Vatandaşların benzer olayların mağduru olmamaları için hesap hareketlerini düzenli olarak kontrol etmeleri istenen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 "ATM’lerde işlem yaparken şifre girdikleri esnada olası bir şifre görüntüleme düzeneğine karşı tuş takımını kapatmak üzere perdeleme yapmalarını, ATM’nin çevresinde gözetleme yapan şüpheli şahıslar ya da kart giriş haznesi, para çıkış haznesi, tuş takımı gibi kısımlarında herhangi bir kabarıklık veya anormal bir durum fark etmeleri halinde banka ve kolluk görevlileriyle irtibata geçmelerini ayrıca alışverişlerde ödeme esnasında pos cihazından çekim yapılırken, ödeme işlemin yanlarında yapılmasına, kartın göremedikleri bir yerde kullanılmamasına dikkat etmelerini, işlemin hata verdiği ve çekimin yapılmadığı durumlarda görevliden pos cihazının vereceği hatalı işlem çıktısını istemelerini, alışveriş neticesinde alınan fiş ve pos cihazı sliplerini saklayıp, ay sonunda kart ekstrelerini düzenli olarak kontrol ederek, kart kullanarak yapılan bir ödemenin ekstreye yansımadığı durumlarda yine banka ve kolluk görevlileriyle irtibata geçmelerini tavsiye ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu