İHH 70 bin yetime bakıyor

 Savaş, hastalık ve doğal afetlerin bulunduğu bölgelerde yetim kalmış çocuklar için çalışmalarını sürdüren İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, tüm dünyada 70 bin yetim çocuğun eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyor.

İHH 70 bin yetime bakıyor
İHH 70 bin yetime bakıyor
GİRİŞ 30.07.2015 15:55 GÜNCELLEME 30.07.2015 15:55

İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, yaptığı açıklamada, yetim sorununun sadece İslam ülkelerinin değil, tüm dünyanın büyük bir sorunu olduğunu söyledi.

Dünya üzerinde resmi rakamlara göre 200 milyon yetim çocuğun bulunduğunu belirten Uysal, "Bu rakamın kayıtlı olmayan yetim sayıları hesaba katıldığında 400 milyonu bulacağını tahmin ediyoruz. Bu çocukların büyük bir kısmı aile ve kurum koruması olmaksızın hayatlarını sürdürüyor. Bu nedenle organ ve fuhuş mafyalarının en büyük hedefleri haline geliyorlar" dedi.

Uysal, özellikle Afrika'da çocuklar misyoner ve çocuk asker çeteleri tarafından kaçırıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Savaş, hastalık ve doğal afetlerin bulunduğu bölgelerde yetim kalmış çocuklar için çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, tüm dünyada 70 bin yetim çocuğun eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Dünyanın 46 ülkesinde yetimler için çalışmalarını sürdürüyoruz. Özellikle yurtdışı çalışmalarının dövizle yapılması nedeniyle yaklaşık 3 yıldır 90 lira olarak devam eden aylık yetim sponsorluk bedelini 1 Ağustos 2015 tarihinden itibaren 100 lira olarak belirledik. Mevcut dünya şartlarına bakarak bağışçılarımızın bizi anlayışla karşılamalarını umut ediyoruz. Hadis-i Şerif’te buyrulduğu üzere 'Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır' bizim için çok önemli bir müjdedir. Bu müjdeden hareketle dünyanın yetimlerine imkanlarımız nispetinde sahip çıkabiliriz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü