Tütüncü, bilim merkezlerin inceledi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikası alanına yapılması planlanan bilim merkezi için Bursa, Eskişehir ve Kocaeli'ndeki bilim merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Tütüncü, bilim merkezlerin inceledi
Tütüncü, bilim merkezlerin inceledi
GİRİŞ 02.08.2015 15:08 GÜNCELLEME 02.08.2015 15:08

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tütüncü, Dokuma Fabrikası alanında 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde açılması planlanan merkezin kuruluşu için beraberindeki heyetle, Kocaeli Bilim Merkezi, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Eskişehir Bilim Deney Merkezini inceledi.

Merkez yetkilileriyle bir araya gelen Tütüncü, çalışma programları, sergiler, galeriler, deneysel ve fikirsel çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Tütüncü, söz konusu merkezlerdeki teknolojik faaliyetler ve atölye çalışmalarını da inceledi. İncelemelerden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile bir araya gelen Tütüncü, gerçekleştirdiği gezinin amacını anlatarak, fikir alışverişinde bulundu.

Dokuma alanına yapılması planlanan bilim merkezinde, özellikle Kepez bölgesinde yaşayan öğrencilerin eğitim standartlarını üst seviyeye çıkarmaya hedeflediklerini belirten Tütüncü, "Bilim merkezimizden 19 ilçenin öğrencileri, öncelikli olarak yararlanacak. Bunun adımlarını atarken, bizden önce yapılmış merkezleri gezdik. Bursa, Kocaeli ve Eskişehir’de yapılmış merkezlerde neler olduğunu ayrıntılı bir şekilde öğrendik. Bu 3 şehirdeki deneyimlerden faydalanarak, Antalya’da uzun vadede başarılı olacak bir bilim merkezi kuracağız" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak