Üniversite öğrencilerine karanfilli karşılama

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne kayıt yaptıracak öğrenciler otogarda protokol üyeleri tarafından karanfille karşılandı

Üniversite öğrencilerine karanfilli karşılama
Üniversite öğrencilerine karanfilli karşılama
GİRİŞ 03.08.2015 15:19 GÜNCELLEME 03.08.2015 15:19

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne kayıt yaptıracak öğrencileri otogarda protokol üyeleri çiçeklerle karşıladı. 

Muğla Otogarı'na gelen öğrencileri karşılama törenine Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve İl Müftüsü Abdurrahman Koçak katıldı.

Otobüslerle memleketlerinden gelen yeni üniversitelilere protokol üyeleri karanfil verdi, üniversiteyi tanıtıcı broşürler hediye etti. Öğrencilerin karşılamadan mutluluk duydukları gözlendi. 

 Muğla Vali Yardımcısı Özdemir, burada yaptığı konuşmada, geleneksel hale gelen öğrenci karşılama töreninin amacının Muğla’ya ilk defa gelen öğrencileri yalnız bırakmamak ve onları Muğla’nın sıcaklığını hissettirmek olduğunu söyledi.

Özdemir, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini kazanan öğrencilerimiz artık bizim bir parçamız olacak. Eğitim öğretim süreci boyunca yaşamlarını bizlerle birlikte sürdürecekler. İlin idarecileri olarak öğrencilerimizin hizmetinizdeyiz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Harmandar ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni tercih eden öğrencileri tebrik ederek, Muğla'nın tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri ile Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisi olduğunu vurguladı. 

1992 yılında kurulan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin ülkenin önde gelen üniversiteleri arasında yer aldığını belirten Harmandar, üniversitelerini kazanan öğrencilerin genellikle ortanın üzerinde puan alanlardan oluştuğuna dikkati çekti. 

- 10 bin 300 kontenjan ayrıldı

Yeni eğitim öğretim döneminde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne 10 bin 300 kontenjan ayrıldığını bilgisini veren Harmandar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversitemizde 18 fakülte bulunuyor. Kontenjanların yüzde 98’i tercih edilmiş durumda. Kayıtlardan sonra eksik kalan kontenjanlarımızı da ek kontenjanlar ile doldurmayı düşünüyoruz. Bu yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemizi yaklaşık 10 bin öğrenci alacağız ve öğrenci sayımız 40 bini bulacak. 31 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerimiz e-devlet üzerinden uzaktan kayıt yaptırabilecekler. Bunun yanında 3 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında da yüz yüze kayıt yapılabilecek. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde ders başı 7 Eylül tarihinde başlayacak."

Karşılama töreninde ayrıca Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi stant açtı. İl ve üniversite hakkında bilgiler verilen stantlarda tanıtıcı broşürler de yer aldı.

Törenin ardından belediye ve üniversitenin araçlarına binen öğrenciler, kayıt işlemleri için üniversite kampüsüne gitti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor