Ayvacık Geri Gönderme Merkezi inşaatı başladı

Türkiye'den yasa dışı yollarla başka ülkelere kaçmak isteyen kişilerin yakalanmalarının ardından kısa süreliğine barındırıldıkları Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezinin yeni binası için inşaat çalışmalarına başlandı.

Ayvacık Geri Gönderme Merkezi inşaatı başladı
Ayvacık Geri Gönderme Merkezi inşaatı başladı
GİRİŞ 04.08.2015 09:26 GÜNCELLEME 04.08.2015 09:26

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yurtdışından Avrupa'ya irtica etmek isteyenlerin Ege'deki geçiş noktalarından birinin Ayvacık olduğunu belirtti.

Ayvacık'ta yapılması planlanan geri gönderme merkezinin inşasına başlandığını aktaran Turan, şunları kaydetti:

"Ülkemize yasal olmayan yollarla gelip komşu ülkelere geçmeye çalışan farklı uyruklara tabi kişilerin sınır dışı işlemleri yapılmadan önce mecburi ikamet yeri olan Ayvacık Geri Gönderme Merkezinin yeni inşaatı başladı. 8 bin 315 metrekare kapalı alana sahip olan yapı, yerel mimari ve kullanım koşullarına uygun olarak özel ve örnek proje ile yapılacaktır. Bodrum zemin ve iki kattan oluşan yapının iş bitim tarihi olarak Nisan 2016 olup inşaat hızla devam etmektedir. Bölgemizin adeta insan göç yolunda olmasının doğal problemlerine bir nebze olsun çözüm sağlayacak bu çalışma bölge istihdamına da katkı sağlayacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki