Turizm amaçlı batırılan askeri bota dinamitle zarar verildiği iddiası

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, ilçede dalış turizmine hizmet etmesi amacıyla batırılan askeri bota dinamitle zarar verildiği iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Turizm amaçlı batırılan askeri bota dinamitle zarar verildiği iddiası
Turizm amaçlı batırılan askeri bota dinamitle zarar verildiği iddiası
GİRİŞ 04.08.2015 13:17 GÜNCELLEME 04.08.2015 13:17

Dalış turizminin geliştirilmesi ve resif oluşturulması amacıyla 2012'de kaymakamlık ve Fethiye Su Altı Derneği öncülüğünde, Dalyan Deresi açıklarında batırılan 40,2 metre uzunluğundaki Sahil Güvenlik botuna bazı kişi ya da kişilerce dinamit patlatılarak zarar verildiği, bota ait parçaların çalındığı iddiası üzerine inceleme başlatıldı.

Kaymakam Ekrem Çalık'ın talimatıyla görevlendirilen sivil dalgıç, batıkta inceleme yaptı.

Çalık, inceleme sonucuna ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu batıkta dinamit ya da başka bir patlayıcı madde kullanılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Amerikan tipi eski Sahil Güvenlik botlarının üst kısmı ve kaptan köşkünün alüminyum, alt kısımlarının ise demirden olduğunu kaydeden Çalık, uzun süre tuzlu suya maruz kalan bu malzemelerde oksitlenme ve korozyon (metal alaşımın aşınması) oluştuğunu belirtti.

Çalık, batıktaki tahribatın bu sebeple ortaya çıktığını, bu durumun doğal olduğunu vurguladı.

Batığın bulunduğu mevkinin her türlü deniz olayına açık olduğuna değinen Çalık, şöyle konuştu:

"2014-2015 kış döneminde bölgemizde yaşanan güçlü fırtına nedeniyle batık korozyona uğramış üst malzemeleri etrafa dağılmış, batıkta herhangi bir dinamit izine rastlanmamıştır. Batık dağılmasına rağmen her türlü malzemesi orada duruyor. Dinamitleme ve hırsızlık söz konusu olmamasına rağmen bölgede balıkçılık yapanların bıraktıkları ağlar, dalış yapanlara risk teşkil ediyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...