Şehirler ve Kültürler Projesi

Edirne'den 160 öğrenci, Adana, Amasya ve Ankara'ya gidecek

Şehirler ve Kültürler Projesi
Şehirler ve Kültürler Projesi
GİRİŞ 05.08.2015 10:55 GÜNCELLEME 05.08.2015 11:05

 Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen "Şehirler ve Kültürler Projesi" kapsamında Edirne'den 160 öğrenci Adana, Amasya ve Ankara'ya gideceği bildirildi.

İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, gençlerin proje kapsamında farklı illerden gelen gençlerle tanışarak yeni arkadaşlar edineceği belirtildi.

Projenin ülke çapında gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ağustos ve eylül aylarında 160 genç Edirne'den yola çıkacak. Projeye katılım gönüllü gerçekleşecek. Ayrıca ülkemizin çeşitli illerinden 600 genç, ilimize gelerek şehrin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri sağlanacak. Programda tarihi ve kültürel alanda hareketlilik faaliyetlerinin yanı sıra, belirlenen temaya uygun olarak 100. yılında Çanakkale, Osmanlı başkentleri, madde bağımlılığı seminerleri verilecektir. Sinema gösterimi, çeşitli gönüllülük faaliyeti etkinlikleri yapılacaktır. Şehirler ve Kültürler Projesi, gençlerin ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmeleri, kültürlerini geliştirerek, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi tanımaları, yapılacak eğitim faaliyetleri ile gençlerimizi bilinçlendirmek amacıyla başlatılmış bir hareketlilik projesidir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!