Aksakallar Konseyi Azerbaycan'da toplanacak

Gebele kentinde yarın gerçekleştirilecek toplantıya, Türkiye'yi temsilen AK Parti Sakarya Milletvekili İsen katılacak

Aksakallar Konseyi Azerbaycan'da toplanacak
Aksakallar Konseyi Azerbaycan'da toplanacak
GİRİŞ 05.08.2015 14:51 GÜNCELLEME 05.08.2015 14:51

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Aksakallar Konseyi Türkiye Temsilcisi Mustafa İsen, yarın Azerbaycan'da düzenlenecek Aksakallar Konseyi toplantısına katılacak. 

Türk dünyasındaki önemli sorunların ele alınacağı ve eylülde Kazakistan'da düzenlenecek "Türk Dünyası'nda Enformasyon ve Medya İşbirliği" konferansının ön görüşmelerinin yapılacağı toplantı, Azerbaycan'ın Gebele kentinde gerçekleştirilecek.

Türk Cumhuriyetleri arasındaki çok taraflı iş birliğini geliştirmek amacıyla Türkiye'nin girişimiyle 1992'de Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Zirveler Süreci başlatılmıştı.

Ortak tarih, kültür, kimlik ve dil birlikteliğinden kaynaklanan derin ve güçlü kardeşlik bağları çerçevesinde güçlü platform teşkil eden Zirveler Süreci'nin kurumsallaşmasıyla Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan tarafından 2-3 Ekim 2009'da Nahçıvan'da düzenlenen 9. Zirve sırasında imzalanan Nahçıvan Anlaşması neticesinde Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin kurulması kararlaştırılmış, Devlet Başkanları Konseyi, Dışişleri Bakanları Konseyi, Aksakallar Konseyi, Kıdemli Memurlar Komitesi ve Sekretarya'dan oluşacak şekilde, 2010'da İstanbul'da gerçekleştirilen 10. Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirvesi'yle hayata geçirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti