Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali

Çorlu'dan kısa kısa
Çorlu'dan kısa kısa
GİRİŞ 09.08.2015 16:12 GÜNCELLEME 09.08.2015 16:47

 Çorlu Belediyesi 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Çorlu'ya gelen gruplar, dans gösterisi gerçekleştirdi.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, 10 ayrı ülkeden festival kapsamında ilçeye gelen dans grupları bir araya gelerek gösteri düzenledi. 

Yaklaşık 10 dakika süren toplu dans gösterisinin ardından dansçılar ve misafir heyettekiler, Çorlu halkı ile tanışarak çevirmenler aracılığı ile bir süre sohbet etti. 

 

- Çorlu'da, olta balıkçılığı turnuvası düzenlendi 

 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, ilçede düzenlenen olta balıkçılığı turnuvasının büyük ilgi gördüğünü söyledi. 

Baysan, Gölbaşı Gençlik Parkı’nda düzenlenen turnuvaya 290 kişinin katıldığını belirterek, 15 yaş altı ve 15 yaş üstü olarak iki kategoride gerçekleştirilen turnuvada katılımcıların 2 saat boyunca en ağır balığı yakalamak için birbirleriyle yarıştığını kaydetti.

Yarışmanın sona ermesinin ardından katılımcıların yakaladığı aynalı sazan balıklarının tartıldığını ifade ederek, "İlçemizde düzenlediğimiz ilk olta balıkçılığı yarışması büyük ilgi gördü. 290 yarışmacının katıldığı ve iki ayrı kategoride yapılan yarışmada en ağır balığı yakalayan 15 yaş altı kategorisinde Burak Işık bin 585 gramla birinci, Arda Teker bin 30 gramla ikinci, Burak Baykar ise 455 gramla üçüncü oldu'' dedi.

Yarışmada 15 yaş üstü kategorisinde de Ersan Tekin isimli yarışmacının bin 590 gramla birinci olduğu.

 

- Çorlu'da kilit taşı ve kaldırım çalışmaları

 

Çorlu Belediyesi tarafından kilit taşı ve kaldırım çalışmaları sürüyor.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, Nusratiye, Alipaşa ve Rumeli Mahallelerinde kilit taşı ve kaldırım çalışmaları gerçekleştirdiğini kaydetti.

İlçe genelinde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından pek çok farklı bölgede eş zamanlı kilit taşı uygulaması yaptıklarını belirten Baysan, Çorlu Belediyesi sınırları içerisinde ihtiyaç duyulan yaya ve araç yollarının 8 santimetrelik kilitli parke taşı, kare taş, hissedilebilir yüzey, bordür ve yağmur oluğu ile döşetilmesi yapım işlerinin devam ettiğini kaydetti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu