Maganda kurşunuyla yaralanan çocuk

Ünye ilçesinde, 19 Temmuz'da fındık bahçesinde yemek yerken başına nereden geldiği belirlenemeyen kurşun isabet eden 13 yaşındaki Ozan Bayar, yoğun bakımdan çıktı.

Maganda kurşunuyla yaralanan çocuk
Maganda kurşunuyla yaralanan çocuk
GİRİŞ 19.08.2015 17:35 GÜNCELLEME 19.08.2015 17:39

Fatsa'da özel bir hastanenin yoğun bakımında tedavi gören Bayar, Ünye Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek fizik tedaviye alındı.

Bayar'ın annesi İlknur Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğunun sağlığına kavuşmasını istediğini söyledi.

Ozan’ın konuşma güçlüğü çektiğini ve kendi başına hareket edemediğini belirten Yiğit,  "19 Temmuz'da bahçede yemek yerken çocuğumun kafasına nereden atıldığı belli olmayan bir kurşun gelmiş. Orada anlamamışlar kurşun olduğunu. Hastanede öğrenmişler. Fatsa’da yoğun bakıma gönderdiler. 24 gün yoğun bakımda yattı. 24 günün ardından Ünye’ye geldi" dedi.

Yiğit, doktorlarla görüştüğünü ve tedavisinin devam ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çocuk bir iki aya da kalkabilir, belki iki hafta da, belki de kalkamaz' deniyor. Kesin bir şey yok. 'İyi olur veya olamaz' diye söyleyemiyorlar. Oğlum yoğun bakımdan çıktı. Doktorlar ilacını verip ağrısını dindiriyor. Fizik tedaviye başladık. Tam donanımlı bir hastanede fizik tedavi ile çocuğum iyileşebilir. Kafasındaki kurşun çıkartılabilir. Bu noktada devletimizden yardım bekliyorum. Oğlum biraz da olsa konuşabiliyor. Ayağa kalkmaya çalışıyor. Gelen kişileri tanıyor. Bilinci yerinde. 4 çocuğuma tek başına çalışarak bakıyorum. Ailemin durumu iyi değil. Devletten para, iş istemiyorum. Çocuğumun sağlığının düzelmesini ve suçlunun bulunmasını istiyorum."

- "Sorumlusunun bulunmasını istiyorum"

Bir ay geçmesine rağmen magandanın bulunmadığını anlatan Yiğit, şunları kaydetti:

"Şahit götürdük, ifade alındı ama hala bulunamadı. Bulunmasını istiyoruz. Bu olaylar devamlı duyuyoruz, televizyonlarda da duyuyorduk, başımıza da geldi. Herkeste silah var. Bu devlet ruhsatlı olarak satıyor zaten. Devlet buna bir çözüm bulsun, yapanlara ceza versin ki herkes bilinçsiz davranmasın, keyiflerine göre atmasın. Şu an fındık zamanı, herkes çıkıyor bahçesinde keyfine göre silah atıyor. Düşünmüyor ki bahçede çalışan var mı yok mu, birine rast gelir mi gelmez mi diye. Bilinçsizce atıyorlar. Bizim başımıza geldi. Çocuğumun sağlık durumunun ne olacağı belli değil. 1 ay geçti, hala maganda bulunamadı. Bunun sorumlusunun bulunmasını istiyorum. Başka canlar yanmasın.”

Annesi çalıştığı için 4 torununa da bakan anneanne Gülseren Yiğit ise torununu kendisinin büyüttüğünü belirterek, "Bunun hesabını, atan kişiden sormak istiyorum. Benim çocuğumun hayallerini yıktılar" diye konuştu.

Ünye ilçesinin İnkur Mahallesi'ndeki fındık bahçesinde, yakınlarıyla yemek yiyen Ozan Bayar'ın başına nereden geldiği belirlenemeyen kurşun isabet etmişti. Ağır yaralanan Bayar, Ünye'deki ilk müdahalenin ardından Fatsa ilçesinde özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor