Bürokraside paralel tasfiye

Kamuda kritik kurumlarda çalışan ve paralel yapıya yakın olduğu iddia edilen bürokratların koltukları değişiyor.

Bürokraside paralel tasfiye
Bürokraside paralel tasfiye
GİRİŞ 12.09.2015 07:16 GÜNCELLEME 12.09.2015 07:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Son olarak Maliye Bakanlığı’ndan 20 vergi müfettişi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan da 11 iş müfettişi ile birlikte, Rekabet Kurumu’ndan 8 uzman Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Kurulu’na alındı. Uzman ya da raportör yapılan bu bürokratların sayısının daha önceki ve yeni atanacaklarla birlikte 400’ü bulması bekleniyor. Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Kamu İhale Kurumu (KİK) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) da bazı değişikliklerin olabileceği ifade ediliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Rekabet Kurumu’nda ise görevlerine yeni atanan atanan başkanların yeni bir çalışma içerisine gireceği belirtiliyor.

ÜST DÜZEY ATAMA

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Hazine Müsteşarlığı gibi çok sayıda kamu kurumunda üst düzey görev yaparken Başbakanlık uzmanlığına atamaları yapıldı. Sermaye Piyasası Kurulu’ndan 23, BDDK’dan 13,  EPDK’dan da kritik birimlerde görev yapan grup başkanı, daire başkanlarının bulunduğu çok sayıda uzman ve murakıp raportör olarak Sektörel İzleme ve Değerlendirme Kurulu’na alındı.

ARAŞTIRMA SÜRÜYOR

Paralel yapılanmanın izlerinin olduğu iddia edilen kritik kurumlara yönelik araştırmaların devam ettiğini aktaran üst düzey bir ekonomi yetkilisi de “Kamu kurumlarında son 1,5-2 yıl içerisinde önemli görev değişimleri oldu. Önümüzdeki günlerde de yeni değişimler olabilir. Farklı kurumlarda koltuk değişimlerinin yanı sıra görevden almalarda olabilir” dedi.  

Ercan Baysal -  Star

YORUMLAR 7
  • KÜRT OĞLU 8 yıl önce Şikayet Et
    Emirleri Pensilvanya'dan alıyorlar. Pensilvanya'ya gönderin. Amir ile memur birbirlerine yakın dursunlar. Hasret gidersinler.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    CEMAAT KARDEŞİ olmak için Müslüman olmak şartı yoktur.İster Ateist ister Putperest ister İsevi İster Yahudi ol yeter ki FETÖ Örgütü içerisinde ol Kardeş olursunuz.Bizde Saf Saf bunlara Zekat ve Kurban Paralarımızı vermişiz.Bu paralar ile adamlar Holdingler kurup Ülkemizi Gavura İspiyonlamışlar.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yakında FETÖ Beddua seanslarına tekrar başlayabilir.Merakla Vatikan'a Papasının yanına gideceği günleri bekliyoruz.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Paralelcileri Cemaat kardeşi oldukları Pkk ile aynı yere koymak gerekir.
    Cevapla
  • Cafer çağlar 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazıkki paralellci denilen insanlar ödüllendirildi olan yine garibana oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor