Rus uçaklarından Türk uçaklarına taciz

TSK: Suriye sınırında 2 Rus uçağı Türk uçaklarını taciz etti. Taciz 5 dakika 40 saniye sürdü.

Rus uçaklarından Türk uçaklarına taciz
Rus uçaklarından Türk uçaklarına taciz
GİRİŞ 05.10.2015 12:33 GÜNCELLEME 05.10.2015 13:30
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Rus uçağının 3 Ekim'de Türk hava sahasının ihlal ettiği açıklamasından sonra bir flaş açıklama da TSK'dan geldi. Genelkurmay, 4 Ekim'de 2 MİG-29 tipi uçağın F-16'ları taciz ettiğini duyurdu.

Alınan bilgiye göre MİG 29 savaş uçaklarına sahip ülkeler arasında Rusya ve Suriye'nin yanısıra İran da bulunuyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması şöyle:
 
10 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, iki adet F-16 uçağımız, milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından toplam beş dakika 40 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir.
 
Rus uçağı Türk hava sahasını ihlal etti
 
Suriye'de operasyonlara başlayan Rusya'ya ait bir savaş uçağının da 3 Ekim'de Türk hava sahasını ihlal ettiği duyurulmuştu. F-16'lar önleme uçuşu yaptı. Dışişleri Bakanlığı'ndan Rusya'ya çok sert tepki geldi.

ÇOK  SERT TEPKİ GELDİ 

İşte Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması
 
Rusya Federasyonu’na ait bir savaş uçağı 3 Ekim saat 12.08’de Yayladağı/Hatay bölgesinin güneyinde hava sahamızı ihlal etmiştir. Bölgede devriye uçuşu yapan iki F-16 uçağımız tarafından önlemede bulunulması üzerine Rus uçağı Türk hava sahasını Suriye’ye geçerek terk etmiştir. 

SORUMLUSU RUSYA OLUR

Sözkonusu ihlal, Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi, Bakanlığımız Müsteşar Vekili tarafından Bakanlığa çağırılarak kuvvetle protesto edilmiş, bu tür bir ihlalin tekerrüründen kaçınılması önemle talep edilmiş, aksi takdirde yaşanabilecek arzu edilmeyen bir hadiseden RF’nin sorumlu olacağı bildirilmiştir. 
 
Ayrıca, Sayın Bakanımız Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u 3 Ekim günü arayarak konuyla ilgili benzer görüşleri tekrarlamış ve tepkimizi dile getirmiştir. Sayın Bakanımız, ABD, İngiltere, Fransa, İtalya Dışişleri Bakanlarıyla da durumu değerlendiren telefon görüşmeleri yapmıştır. Sayın Bakanımız NATO Genel Sekreteri ve Almanya Dışişleri Bakanıyla da konuyu ele alacaktır.

YORUMLAR 59
  • angajman 8 yıl önce Şikayet Et
    mig-29 lar amerikan bozuntusu hurda f-16ları mahveder boşa heveslenmeyen rusya bu rusya esedin uçaklarına benzemez öyle 200 yıllık uçaksavarlarlada düşüremezsin bu uçakları
    Cevapla
  • suleyman 8 yıl önce Şikayet Et
    senin o hurda dedigin f16 lar 70-0 lık bir skorla göklerin en iyisidir. söyle bakayim hic bir mig 29 f16 dusurmusmu. hayir!
    Cevapla
  • d.bakir 8 yıl önce Şikayet Et
    İcerdeki hayinler olmasa hersey daha kolay olacak.icerdeki dusmanlar disardan daha zor.cok ama cok dua etmeliyiz, osmanli islama olan sadakatiyle yukselmisti...
    Cevapla
  • AKpli 8 yıl önce Şikayet Et
    sabir kardesler sabir türkiyeyi savasa sokmak istiyorlar sabrin sonu selamettir vururuzda günü gelince
    Cevapla
  • HASO 8 yıl önce Şikayet Et
    haçlı seferleri tüm hızıyla devam ediyor
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    serin kanlı olmalıyız gaza gelmemeliyiz. tacize tacizle karşılık vermeliyiz. yunanlılara yaptığımız gibi. bizi bataklığa çekmek için yapılan girişimlerdir. sabrın sonu selamettir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor