Dünyadan saldırıya kınama ve taziyeler geliyor

Ankara'da meydana gelen saldırıya dünyadan ilk tepkiler gelmeye başladı.

Dünyadan saldırıya kınama ve taziyeler geliyor
Dünyadan saldırıya kınama ve taziyeler geliyor
GİRİŞ 10.10.2015 13:26 GÜNCELLEME 10.10.2015 16:21
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Pakistan, Ankara'da meydana gelen "bombalı saldırıyı" şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ankara Tren Garı yakınlarında meydana gelen "bombalı saldırının derin üzüntü ile öğrenildiği" belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

İĞRENÇ SALDIRI

"Pakistan, 30 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı bu saldırıyı mümkün olan en güçlü anlamda şiddetle kınamaktadır. Kardeş Türk halkına ve Türkiye'ye en içten dileklerimizle başsağlığımızı iletmekte ve bu iğrenç saldırı sonucu yaralananların bir an önce sağlığına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Pakistan, terörün her türlüsünü şiddetle kınamakta olup, kardeş Türk ulusunun teröre karşı mücadelesine de sonuna kadar destek olmaya ve dayanışma içerisinde kalmaya devam edecektir. Türkiye'nin kendine özgü sorunları çözmedeki kararlılığı, bu felaketin de üstesinden gelecektir. "


ALİYEV: SON DERECE SARSILDIM VE ÖFKELENDİM

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ankara'da meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yayımlanan mesajda Aliyev, patlama sonucunda çok sayıda insanın hayatını kaybetmiş olmasından son derece sarsıldığını bildirdi.

Saldırının kendilerini son derece öfkelendirdiğini belirten Aliyev, şu ifadeleri kullandı:

"Terörün tüm şekillerine karşı hep birlikte mücadeleyi zaruri görüyoruz. Yaşanan facia nedeniyle kederinizi paylaşıyor, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adından taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum."



PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TAZİYE MESAJI

Ankara’da meydana gelen patlama nedeni ile Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği belirtildi.

Kremlin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada Putin’in Erdoğan’a bir telgrafla taziyelerini ilettiği ve yaralılara acil şifa dilediği belirtildi.

ABD: BİRLİK İÇİNDE TERÖRE KARŞI DURMALIYIZ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Ankara'daki tren garı kavşağında meydana gelen ve son açıklamaya göre 30 kişinin öldüğü patlamayı kınadı.

ABD Büyükelçiliği, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı kınarken, "Ankara'daki son saldırıyı kuvvetle kınıyoruz. Hepimiz birlik içinde teröre karşı durmalıyız" dedi.

HOLLANDE'DAN KINAMA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ankara Tren Garı kavşağında düzenlenen saldırıları kınadı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Hollande'ın, onlarca insanın hayatını kaybettiği, yüzden fazla insanın da yaralandığı Ankara'daki barış mitingini hedef alan menfur terör saldırısını kınadığı duyuruldu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Hollande'ın Türk halkına taziyelerini ilettiği belirtildi.

İNGİLTERE: ANKARA'DAKİ VAHŞİ SALDIRILARLA DERİNDEN SARSILDIM

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond Ankara'da düzenlenen saldırıyla "derinden sarsıldığını" bildirdi.

Patlamaya tepkisini Twitter aracılığıyla dile getiren Hammond, "Ankara'daki vahşi saldırılarla derinden sarsıldım. Kalbim ölen ve yaralananların sevdikleriyle. İngiltere, Türk halkının yanındadır" ifadelerini kullandı.

ALMANYA: SEÇİM ÖNCESİ KORKU OLUŞTURMA GİRİŞİMİ

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier bu sabah saatlerinde Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıları kınadı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada saldırının Türkiye’nin demokratik gelişme sürecine leke sürdüğüne dikkat çekildi. Barış ve huzur içerisinde gösteri yapan insanları hedef alan bu saldırılar, seçim öncesinde korku ortamı oluşturma girişimi olarak değerlendirdi. Steinmeier, Türkiye’deki sağduyulu ve demokratik insanların bir arada durup korku ortamı oluşturmaya çalışan zihniyetlerin karşısında dimdik durmaları gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR 27
  • ibo 8 yıl önce Şikayet Et
    len almanlar biz korkmuyoz ama siz bizden korkuyonuz
    Cevapla
  • doktor 8 yıl önce Şikayet Et
    Yav he he
    Cevapla
  • gurbetci huntürk 8 yıl önce Şikayet Et
    o bombalar hangi devletlerden gidiyor pkk ya onu arasdirin kim veriyorsa ayni bomba onlarin baskentlerinde de patlamali bence artik yeter
    Cevapla
  • TÜRRRK 8 yıl önce Şikayet Et
    kına yakmışlardır.....
    Cevapla
  • Salih 8 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekâr ikiyüzlü Avrupa devletleri...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi