Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlar, kararlılıkla sürdürülüyor.

Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor
Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor
GİRİŞ 19.11.2015 14:45 GÜNCELLEME 19.11.2015 14:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yol kesip barikat kuran, hendek kazıp yola patlayıcı yerleştiren terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlar, kararlılıkla sürdürülüyor.

Çözüm Süreci'nde silah bırakmaları beklenirken kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyarak yaşamı adeta felç eden teröristlere yönelik özel harekat timleri ve jandarma ekiplerince operasyonlar düzenleniyor.

Operasyonlar, zaman zaman hava destekli yürütülüyor. Diyarbakır'daki operasyonlarında çok sayıda teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, Mardin'in Nusaybin ilçesinde de operasyonlarını sürdürüyor.

Güvenlik güçleri, Silvan, Sur, Cizre ve Nusaybin başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki yerleşim yerlerinde huzur ve güvenliğin sağlanması için yoğun çaba sarf ediyor.

SİLVAN

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde 3 Kasım'da ilan edilen ve 12 gün süren sokağa çıkma yasağı kapsamında güvenlik güçlerince terör örgütü PKK mensuplarına yönelik kapsamlı operasyonlar yapıldı.

Bu operasyonlarda, 3 mahallede 22 hendek ve barikat kapatıldı, hendek içerisine ve çevresine tuzaklanan patlayıcılardan 12'si çatışmalarda patladı, tespit edilen patlayıcılardan 4'ü yerinde, 8'i ise güvenli alanda imha edildi, 5 terörist etkisiz hale getirildi, 10 teröristin de etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiği belirtildi.

Teröristlerin silahlı ve bombalı saldırıları sonucu bir jandarma teğmen ve 2 polis şehit düştü, bir uzman çavuş ve bir polis yaralandı. Çatışmalarda 2 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı, gözaltına alınan 22 kişiden biri tutuklandı.

Operasyonlarda 4 Kalaşnikof tüfek, 2 tabanca, 6 tüfek, 9 şarjör, 709 mermi mühimmatı, el yapımı bomba, roketatar, 5 roketatar mühimmatı, değişik ebat ve çapta elektrik kablosu, 20 kilogram nevi bilinmeyen ve patlayıcı madde yapımında kullanılan toz madde ele geçirildi.

Terörist saldırılarda yaklaşık 500 ev ve iş yerinin yanı sıra elektrik, su ve kanalizasyon şebekesi de zarar gördü.

Silvan Kaymakamlığınca, sokağa çıkma yasağının uygulandığı sürede vatandaşlara 10 bin ekmek, 350 koli gıda yardımı yapıldı ayrıca terör olayları ve terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler sebebiyle zarar görenlere "Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun" kapsamında ödeme yapılması için hasar tespit komisyonları oluşturuldu.

Valilikçe ilk etapta aktarılan 300 bin lira ödenek doğrultusunda başvuruda bulunan terör mağduru vatandaşlara nakdi yardımlara başlandı.

DİYARBAKIR SUR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 10 Ekim'de Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde ilan edilen ve 12 Ekim'e kadar süren sokağa çıkma yasağı süresince 2 bin 816 personelin katılımıyla düzenlenen hava destekli operasyonda, onlarca terörist yakalandı. Operasyonda çok sayıda silah, el yapımı patlayıcı ve mühimmat da ele geçirildi.

Polis ekipleri, teröristlerce kurulan çok sayıda barikatı iş makineleriyle kaldırarak hendekleri kapattı ve patlayıcı tuzakları imha etti.

Teröristlerin, güvenlik güçlerinin havadan görüntü almasını engellemek ve pusu hazırlığı yapmak için sokakların üzerini kapattığı brandalar da kaldırıldı.

Operasyonlarda gözaltına alınan 6 kişiden biri tutuklandı.

CİZRE

Şırnak Valiliğince 14 Kasım'da saat 21.00'de Sur ve Yafes mahallelerinde ilan edilen ve 15 Kasım'da saat 14.30'da sona eren sokağa çıkma yasağı kapsamında güvenlik güçlerince terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon yapıldı.

Nusaybin Caddesi'ndeki otogar yakınlarında yol kesen teröristler tarafından durmayan araçlara uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 1 kişi yaralanmıştı.

NUSAYBİN

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 13 Kasım günü saat 21.00'de ilan edilen ve devam eden sokağa çıkma yasağı kapsamında güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar da sürüyor.

Jandarma ekipleri ve özel harekat timlerince gerçekleştirilen operasyonlarda 10 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Terör saldırılarında 2 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı, terör örgütü üyesi olmaktan aranan 3 kişi yakalandı.

Operasyonda, 12 tuzaklama bomba düzeneği imha edildi, 38 barikat, 8 branda, barikat olarak kullanılan 3 tır ve kamyon kaldırıldı, 1 hendek kapatıldı.

Teröristlerin, çatışmaların yaşandığı mahallerden hasta almaya giden ambulanslara da uzun namlulu silahlarla ateş açması nedeniyle zaman zaman hastalar zırhlı polis araçlarıyla evlerinden alınarak hastaneye ulaştırılıyor.

Teröristlerin cadde ve sokaklar ile hendeklere tuzakladığı patlayıcıların infilak etmesi sonucu ev ve iş yerlerinin yanı sıra su ve elektrik hatları da zarar gördü.

YORUMLAR 3
  • serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    neden kararlılık vurgusu yapmak zorunda hissettiniz kendinizi
    Cevapla
  • Falanca 8 yıl önce Şikayet Et
    Serdar'ların şüphesi olmasın deyu..
    Cevapla
  • Kasım 8 yıl önce Şikayet Et
    22 kişi gözaltına alındı biri tutuklandı, sorgulayan hakim ya pkk lı yada paralelci galiba..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak