TEOG sonuçları 2015 açıklandı mı? www.eba.gov.tr

TEOG sonuçları 2015 ne zaman açıklanacak sorunun yanıtı MEB'den geldi. TEOG 2015 sonuçları Ocak 2016'da açıklanacak.

TEOG sonuçları 2015 açıklandı mı? www.eba.gov.tr
TEOG sonuçları 2015 açıklandı mı? www.eba.gov.tr
GİRİŞ 28.11.2015 09:24 GÜNCELLEME 28.11.2015 09:25

2015 TEOG ilk dönem maratonu sona erdi.TEOG soruları ve cevaplarının açıklanması sonrası öğrenci ve velilerin gündeminde TEOG sonuçları 2015 ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı var. Geçen yıllarda TEOG sonuçları ara tatilde önce yani Ocak ayı içerisinde e-okul.meb.gov.tr'den açıklandı. MEB özel bir karar almazsa 2015 TEOG sonuçları Ocak 2016 içinde açıklanacak.

Ancak TEOG sonuçları 2015'in açıklanacağı kesin takvim henüz MEB tarafından duyurulamadı.

TEOG 25-26 KASIM SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG SORULARI 25-26 KASIM 2015 eba.gov.tr'de

Kasım 2015 TEOG soruları ve cevapları eba.gov.tr'den açıklandığında öğrencilerin EBA kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yapmaları gerekiyor. 

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR EBA ŞİFRESİ ALMA

TEOG sorularının ve cevaplarının açıklanacağı eba.gov.tr'ye giriş nasıl yapılır sorusunun yanıtı şöyle. Bilgisayarınızdan arama çubuğuna eba.gov.tr adresini girdikten sonra karşısına aşağıdaki giriş sayfası çıkacak. 

Bu safyadan Öğrenciye Şifre Verme linkini tıklayarak istenen bilgileri girmeniz durumunda eba şifresi edinmiş olacaksınız. MEB Eğitim Bilişim Ağı-EBA'dan TEOG sınavlarıyla ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

TEOG YERLEŞTİRME PUANLARI (YEP)

TEOG SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

TEOG MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?

TEOG 1. dönem mazeret sınavları ise 12-13 Aralık tarihlerinde yapılacak. 

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR?

Sınavların sonuçları başta Anadolu liseleri olmak üzere ortaöğretim kurumlarına geçişte hesaplanacak yerleştirme puanının oluşmasında yüzde 70 oranında etkili olacak. Aralarında yabancı özel liselerin de yer aldığı kolejler ise kendi puanlarını kendileri açıklayacak. Bu okulların kimi TEOG derslerinden 4’ünü, kimi de 12’sini de kullanacak.

TEOG SORULARI

TEOG sorularını devlet okullarında çalışan 83 öğretmen hazırladı. 20’şer soruluk her sınav 40 dakika sürecek ve her sınavdan sonra 30 dakika ara olacak. 4 kitapçık türü kullanılacak.

ÖĞRETMENLERE TEOG YASAKLARI

* Öğretmenler sınav salonuna cep telefonu ve tablet sokamayacak.
* Görevli 200 bin öğretmen gazete, kitap okumayacak, öğrencilerin dikkatini dağıtacak şekilde konuşamayacak.
* Sınav süresince topuklu ayakkabı giyemeyecek.
*Ortak sınavlarda görevli olmayan ve o gün dersi olan öğretmenler de sınavların yapıldığı gün en geç saat 08.30’da kendi okullarında hazır bulunacak. İhtiyaç olmayanlar sonra ayrılacak.

TEOG'DA OKUNMAYAN CEVAPLAR YANLIŞ SAYILACAK

* Vazgeçtiğiniz şıkkı iyi silin aksi halde optik okuyucu iki şıkkı işaretlediniz diye görür ve o soru geçersiz olur.
* Sorularla inatlaşmayın, çözemiyorsanız işaretleyip, sonra bakın.
* Kimlik bilgilerinizi eksik ya da okunmayacak şekilde silik bırakmayın.
* Cevap şıkkını işaretlediğinizde dairenin dışına taşırmayın n Hangi soru kitapçığını kullandıysanız cevap kâğıdında onu işaretleyin.
* Cevapları yumuşak uçlu siyah kurşun kalemle yapacaksınız, cevap kâğıdında imzanızı silinmeyen kalemle atacaksınız.
* Cevap kâğıdında bulunan “Bu alanda işaretleme yapmayınız” kısmını hiçbir şekilde işaretlemeyin.
* Soru kitapçığında cevaplama yaptığınızda bunları mutlaka cevap kâğıdına da geçirmelisiniz.
* Eğer cevap kâğıdınızda optik okuyucunun okumasını engelleyecek karalamalar olursa sınavınız geçersiz sayılır.

25-26 Kasım TEOG merkezi ortak sınavda hangi konular çıkacak?

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 

E-Okul Ders Programı : e-оkul ders programı, ders başlangıç ve bitiş sааtleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı ,

Dеvamsızlık Bilgileri : 2011 - 2012 eğitim öğretim yılı dönеm içinde özürlü ve özürsüz devаmsızlıklаr ,

E Okul Not Bilgileri : Öğrencinin оkulda аldığı sınаv, proje ve performans bеlirlеmеyе yönelik çalışmalarla ilgili puаnlаr. Karne sоnuçlarının açıklanmasına günler kala e Öğrenci Karnesi ve notlаrını da e-Okul Veli sisteminde .

Öğrеnci TC Kimlik No : İçişlеri Bakanlığı, Nüfus ve Vаtаndаşlık İşlеri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. TC Kimlik No bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır .
Veliler öğrencilerin karne notlarını e-okul sаyfаsındа öğreniyоrlar

Öğrenci Okul No : Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmаktаdır. Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmеsi gerekir .

E-Okul Giriş : e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne öğrenci, veli, yönetici ve öğretmenlerin nasıl eokul giriş yapacağınızı öğrenmek için E-Okul Giriş sayfasını ziyaret еdеbilirsiniz .

E-Kаyıt : Evraksız, bağışsız E Kayıt işlemleri, sınаvsız öğrenci оrtaöğretim kurumları ekayıt işlеmlеri için E-Kayıt linkini takip edebilirsiniz .

E-okul veli bilgilendirme sistemi; ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmesini hedefler. Çünkü bu sistem ile ebeveynler sadece internet sayesinde herhangi bir okulda eğitim alan çocuklarının ders notlarına, devamsızlıklarına, yıl içinde verilen ödevlerini yapıp yapmadıklarına, haftalık ders programlarına, sağlık problemlerine gibi eğitim sürecine ilişkin tüm ayrıntılara ulaşabilirler.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır ?

E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Daha sonra öğrenci TC kimlik numarasını girmelisiniz. Son olarak da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra açılmış olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı bilgileri girerek E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili tüm bilgilerine ulaşabilir okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip altına alabilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde Karşılaşılan Bazı Sorunlar

E-Okul veli bilgilendirme sistemi her ne kadar bu alandaki işlemlerimizi kolaylaştırsa da bazı sorunlarla karşılaşılabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlardan bazıları öğrenci listelerinin tam olarak girilememesinden kaynaklanmaktadır. Bu sorun not girişleri yapılmadan düzeltilmelidir. Aksi takdirde öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacaktır. E-Okul sistemine öğrencinin aldığı notlar girilemeyecektir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde sınıfı yanlış girilmiş öğrenci ise not giriş işlemleri başladıktan sonra sınıfı düzeltilemeyecek ve karne alamayacaktır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde okulların çoğu öğrenciyi sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler ve veli bilgileri gibi bilgileri girmemektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenciye ait bilgilerin yanlış girilmesi büyük sıkıntılara yol açabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde Milli Eğitim Bakanlığının genelgelerde vermiş olduğu günlük bilgilerin (devamsızlık vb.) her gün girilmesi gerektiği talimatı oldukça önem taşımaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli çalışabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığının göstermiş olduğu genelgelere uyulması gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlar sisteme girilen yanlış bilgi veya eksik bilgilerden kaynaklanmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, bilgiler doğru girildiğinde aksamadan çalışan bir uygulamadır.

e-Okul Nedir?

e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.

e-Okulun Kapsamı

* Şu anda e-Okul modülüne tüm resmi ve özel ilköğretim okulları, anaokulları ve özel eğitim okulları giriş yapmaktadır. İleride ortaöğretim kurumlarının da sisteme dahil edilmesi düşünülmektedir.

e-Okulda Neredeyiz? 

* Şu an itibariyle öğrencinin okula kaydı, dosya bilgilerinin ve resminin sisteme işlenmesi, nakil alma ve nakil verme işlemleri, devamsızlık girişi ve devamsızlık takibi, okulun ders programının, okutulacak derslerin ve dersi okutacak öğretmenlerin bilgilerinin işlenmesi, sınav tarihleri ve gelişim raporu işlemleri e-okul sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

e-Okulda Neler Olacak? 

* Kısa vadede öğrencilerin sınav ve projelerden aldıkları notların sisteme işlenmesi, öğrenciye karne, takdir, teşekkür gibi belgelerin verilmesi ile ilgili ekranlar devreye alınacaktır.

E-Okul Tasarımı Yenilendi
 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul yönetim bilgi sistemi tasarımı değişti. Daha önce e-okul sisteminde yaşanan sorunlar artık daha az yaşanacak. Sisteme daha önce farklı tarayıcılardan girmek imkansızdı. Ancak yeni tasarımda bu sorun aşılmış. Peki e-okul sisteminde neler değişti?

-Artık farklı tarayıcılardan sisteme sorunsuzca giriş yapabilirsiniz

– Tasarım gözü yormayan ve sade bir hale getirildi.

– Eski tasarımda yer alan büyük boyutlu ve geç yüklenen grafik dosyaları yerini daha hızlı olanlarına bıraktı.

– E-okul mobil girişi daha önce sorunlu idi, ancak şu an tam manasıyla sisteme mobil uygulamalardan tam anlamıyla girmek mümkün

– E-okul IOS ve Android uygulamaları geliştirildi.

– Artık e-okul giriş sayfasında , sizi ilgilendiren haber ve duyuruları da görebileceksiniz.

– Tüm tarayıcı sorunları giderilmiş, mobil erişim tam anlamıyla sağlanmıştır.

TEOG SINAVI NEDİR?

TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) Nedir? sorusunu cevabı Milli eğitim Bakanlığı resmi sitesi www.mebk12.meb.gov.tr 
adresinde şöyle aktarılıyor:

TEOG, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin. 6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olacak. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan aldığın sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanın hesaplanacak. 6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girdiğin bütün sınavlar baz alınarak yıl sonu başarı puanların hesaplanacak ve bu puan senin liseye yerleşme puanını etkileyecek. Sınavlara kendi okulunda gireceksin ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlışların doğrularını etkilemeyecek. Yeni sistemin kavramlarını inceleyecek olursak: Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP): Bu tanıdık olduğun bir kavram. Sene içerisinde girdiğin sınav (yazılı – test) puanların esas alınarak hesaplanır. Her sınavdan aldığın puan o dersin ders saati ile çarpılır. Senin gözünde 85 de 95 de 5 olarak görünürken bu hesaplamaya göre 95 daha öndedir. Bilgi eksiklerini kapatmak için Dersanem´in fırsatlarından faydalanmalısın. Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanı: 6 temel dersten girdiğin merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre oluşturulur. YBP mantığıyla aldığın her fazla puanın önemi büyüktür. Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8. sınıfta aldığın yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30´u alınır ve 8. Sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70´i ile toplanır. Bu toplam senin liselere yerleşeceğin puanı verir. Sonuç olarak hem okul hem dershane öğretmenini iyi bir şekilde dinlemen gerekiyor. Sınav sistemleri değişse de altın kural değişmiyor: Sıkı ve verimli çalışmak. 

E OKUL HABERLERİ 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?