Edremit'te göçmen faciası: 27 ölü

Balıksir'in Edremit ilçesinde mülteci teknesinin batması sonucu 27 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 08.02.2016 13:35 GÜNCELLEME 08.02.2016 17:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ege Denizi'nde fırtına nedeniyle bir haftadır denize açılamayan mülteciler havanın kısmen sakinlemesi üzerine haftanın ilk günü yine yola düştü. Midilli'ye geçmek isteyen mültecilerin sık kullandığı Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi ile İzmir'in Dikili ilçesi sahillerinde güvenlik güçlerinin sıkı önlem alması nedeniyle insan kaçakçıları farklı rotalara yöneldi.

Bugüne kadar kaçak geçiş için fazla kullanılmayan Balıkesir'in Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi'nden sabah erken saatlerde tekneye doldurulan mülteciler denize açıldı. Ancak fırtına ve aşırı yük nedeniyle tekne denize açıldıktan iki mil sonra alabora oldu. İmdat çağrıları üzerine Dikili, Ayvalık ve Ayvacık'tan Sahil Güvenlik güçleri yardıma koştu.

Cansız bedenleri ambulansa alınan beş çocuk, görenlerin yüreğini sızlattı.

Ekipler dört kişiyi denizden kurtarırken aralarınca çok sayıda çocuğun da olduğu 27 mültecinin cesedini denizden topladı. Cesetler, Altınoluk Balıkçı Barınağı'na getirilip buradan da belediyeye ait zabıta kamyonetleriyle Altınoluk Cemevi'ne götürüldü. Sahil Güvenlik'e ait botlar, helikopter ve bir uçak bölgede arama kurtarma çalışmasına devam ediyor. Bu arada sabah saatlerinde 

Dikili açıklarında botun batması sonucu 11 mültecinin hayatını kaybettiği yolundaki ihbarla, Altınoluk açıklarındaki facianın aynı olay olduğu ortaya çıktı.

Gece yarısı 03.30 civarlarında, Karaburun ile Altınoluk arasında fiber teknenin batması sonucunda 16'sı yetişkin, 11'i çocuk olmak üzere 27 cesede ulaşıldı, dördü sağ olarak kurtarıldı. Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan dört yaralı göçmenin sağlık durumları iyi. Arama kurtarma çalışmalarına, gün batımına kadar devam edilecek.” dedi. Kaçak göçmenlerin, İran ve Suriye uyruklu olduğu belirtildi.

Görgü şahitlerinden, Altınoluk sahilinde balıkçılık yapan bir vatandaş ise, "Sabah helikopterle üç kişinin cesedi çıkarıldı. Biri çocuktu. Dört kişi de sağ olarak kurtarıldı. Bu tür organizatörler, buralarda hep oluyor. Maalesef, olan denizdekilere oluyor." şeklinde konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Bulancaklı 8 yıl önce Şikayet Et
    seni de vururlar bir gün ey acı uçuşup durduğun kanatlarından sazın, sözün, türkülerin tükenir ellerin koynunda kalakalırsın
    Cevapla
  • Gercegin sesi 8 yıl önce Şikayet Et
    katil dikdator esed ve katliamci rusyanin soykirimindan kacan masum insanlarin botlarini egede yunanistan batiriyor
    Cevapla
  • osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    bence yapılması gereken mültecilere güneyde ve doğuda şehirler kurup arap kürt harmanlamalıyız birazda türkmen çok güzel olur
    Cevapla
  • ibooooo 8 yıl önce Şikayet Et
    sebep türkiyedir valla.sebep olanlar ahirette diyecekki .ya leyteni küntü türabe..
    Cevapla
  • SEVDE 8 yıl önce Şikayet Et
    edremitten yazıyorum. burada sürekli suriyelilerle karşılaşıyoruz, kaçakçılardan haber bekliyor zavallı insanlar bu soğuk havada buz gibi suda ölüme açılmak için sıra bekliyorlar. Küçük yavrum var benim de bu insanları, bunların yaşamlarını, çektiklerini görünce Allahım sen bizleri affet elimizden dua geliyor sadece. Ya Rabb'im bütün dünyada acı çeken zulüm gören ne kadar müslüman varsa ne kadar insan varsa sen hepsine yardım et. Zalimleri kahrettiğin helak ettiğin günleri bize göster! Esad'a Putin'e Netenyahu'ya ve diğer zalimlere cehennemlerini bu dünyada da yaşat.. amin amin amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!