Bakan açıkladı! O şehrimiz Nobel'e aday

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 127 bin Suriyeli sığınmacının barındığı Kilis'in, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiğini söyledi.

Bakan açıkladı! O şehrimiz Nobel'e aday
Bakan açıkladı! O şehrimiz Nobel'e aday
GİRİŞ 21.02.2016 16:21 GÜNCELLEME 21.02.2016 16:21

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kentte 197 milyon liraya mal edilen 5 tesisin toplu açılış törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin en küçük illerinden olan Kilis'in nüfusunun yüzde 60'ının Suriyeli olduğunu ve bunun için kentin Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiğini belirtti. Kentte 127 bin Suriyeli sığınmacının barındığını hatırlatan Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Avrupa 3-5 kişiyi almak için her türlü engeli koyarken burası Türkiye’nin en küçük illerinden biri olan Kilis 127 bin Suriyeli insanımızı ağırlıyor. Bu bağlamda Genel Merkezimiz Kilis’i Nobel Barış ödülüne aday gösterdi. Burası gerçekten Nobel'e aday olacak yer. 127 bin Suriyelinin Kilis’e gelmesiyle birlikte burada verilen hizmetlerde iki katına çıktı. Gerek içme suyu, sağlık, kalacak yerlerin temini bunlar gerçekten önemli. Bütün dünyaya örnek olarak Kilis göstermelidir."

Bakan Eroğlu, Türkiye'deki medeniyetin Batı ve dünya ülkelerine insanlık örneği olarak sunulması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Burada kapasite yetersiz kalınca yeni tesisler yapılaması şart. Kilis’in 2050 yılına kadar karşılayacak tesisleri inşa ettik. Ama Suriyeliler gelince ihtiyaç arttı. Bugün Kilis’e su temin edecek tesislerin temelini atmak için buradayız. 127 Bin Suriyeli gelmeseydi, bu su yetiyordu. Kilis’te bugün temelini atacağımız 5 tesisin büyük kısmı Suriyelilerin içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak için. Bugün Viyana, Paris veya batıdaki her hangi küçük bir kentte batı nüfusunun bir buçuk katı kadar insan gelse hizmet verebilir mi? Kilis bu hizmeti veriyor. İşte bu tüm dünyaya örnek olmalıdır. Türkiye’nin uç beyliği burada sadece Suriyelilere hizmet etmekle kalmayıp gerçekten büyük hizmetler yapıyoruz. Bazı ihtiyaçlar için hayırseverler Kilis’e gelsin; çadır, yatak, battaniye, kuru gıda, ilaç, giysi gibi ihtiyaçlar karşılansın. Bunları devlet karşılıyor ama Suriye tarafında 100 bin kişilik kamp var. Oradaki insanların ihtiyacını karşılamak için sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler yardımcı olursa seviniriz."

Konuşmaların ardından tesislerin toplu açılışı gerçekleştirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim