PKK köşeye sıkıştı! Karayılan itiraf etti

Karayılan örgütün kan kaybettiğini itiraf etti: Halkı aşiretleri kazanın. Kendi elemanınızı temin edin...

PKK köşeye sıkıştı! Karayılan itiraf etti
PKK köşeye sıkıştı! Karayılan itiraf etti
GİRİŞ 30.04.2016 08:38 GÜNCELLEME 30.04.2016 11:47
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan'ın Van, Şırnak, Erzurum, Muş ve Tunceli çevresindeki örgüt mensuplarına yönelik son telsiz talimatında, Kandil'deki telaş deşifre edildi. Telsiz konuşmalarının çözümlerine göre; Sur, Cizre, İdil, Nusaybin, Yüksekova ve Şırnak gibi merkezlerde ciddi kayıplar veren örgüt, silahlı eleman bulmakta güçlük çekiyor.

"HALKI KAZANALIM!"

Telsiz konuşmalarına göre, 'Halkı yerel siyasetçileri kazanın' talimatı veren Kandil, "Halkın nasıl örgütleneceği ve nasıl harekete geçirilebileceği konusunda planlama yapın. Halkın katılımı ile ilgili çalışmalar yürütülsün" ifadeleri kullandı. Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarda çok sayıda kayıp verdiklerini belirten Kandil, "Yeni elemana ihtiyacımız var. Eleman temin edemiyoruz. Bunun için Kandil'den eleman bekleme yerine herkes kendi bölgesinden eleman temin etmeye çalışsın" dedi. Terör örgütü PKK'nın, baharla birlikte sinsi bir planı uygulayacağı belirlendi. Güvenlik güçlerinin, yüksek teknolojik silahları ve profesyonel güçleriyle il ve ilçe merkezlerinde acele bir şekilde sonuç almak istediğini belirten Kandil, "Bütün Türk ordusu kış aylarından bu yana şehir merkezlerinde gerçekleştirdiği eylemleri sona erdirmek istiyor. Akabinde kırsal alanda faaliyet yürüten örgüt mensuplarına operasyon yaparak direnişe engel olmak istiyor. Bu nedenle artık Kandil'den talimat beklemeden her biriniz kendi bölgenizde, kendi imkânlarınızla eylemler gerçekleştirin." dedi.

EYLEM TAKTİĞİ

Örgüt mensuplarını uyaran Kandil, "Telefon ile iş yapmak intihardır. Şifre ile muhabere yapın. Örgütün planlarını açık konuşmayın. Türk ordusunun gücünü küçük görmeyin. Kuşatma yöntemlerini çok iyi kullanıyorlar. Şu an korucular üzerinde duruyorlar onları da mücadeleye katmak istiyorlar. Buna yol vermememiz gerekiyor. Bahar dönemi kaygan, kayıplara açık bir dönem. Bu nedenle dikkatli olunmalı. Büyük gruplar halinde dışarı çıkmayın. Kritik yerlerde küçük timler halinde dolaşın. Sonra geri çekilmek zor oluyor. Kış geçiyor baharla birlikte yeniden canlanacağız." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 38
  • ammar 7 yıl önce Şikayet Et
    fetönün halifesi yakında pensilvanyaya gider
    Cevapla
  • deli..dolu 7 yıl önce Şikayet Et
    ben köşeye sıkışmış elebaşı terörist duymak görmek istemiyorum..,artık yeter kelle LEEŞ görmek ıstiyorum..,
    Cevapla
  • Yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek Kürtler Çanakkale'de Türklerle koyun koyuna yatıyor. Bu terör düşkünleri ise kendi kimliğini gizleyen Ermeni artıkları. Kürt kardeşim bu oyunları Allah aşkına gör. Ümmeti Muhammedin birliğe ihtiyacı var Çanakkalede olduğu gibi Kut'ta olduğu gibi...Ermeni artıklarının arkasında durmayın beladan başka bier şey getiremezler sizlere.Müslümanız Elhamdülillah kardeşiz. Üniversite yıllarımda en samimi arkadaşım bir Kürttü. Abdestli namazlı Allaha kalben bağlı. Bunlar ise kıblenin yönünü bilmez.Allah aşkına görün bunu...
    Cevapla
  • nursima 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ab babanıza söyleyin size yeni seneryo yazsın
    Cevapla
  • hassan 7 yıl önce Şikayet Et
    köşeye sıkıştı derken?bölgede her yere her zaman bomba döşüyorlar.neyin kafasındasınız siz destek %95 lerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı