Yüzde 65'i cezaevine geri döndü!

İzmir Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Altıtaş tahliye edilen çocukların yarısından fazlasının tekrardan cezaevine döndüğünü açıkladı.

Yüzde 65'i cezaevine geri döndü!
Yüzde 65'i cezaevine geri döndü!
GİRİŞ 02.05.2016 12:40 GÜNCELLEME 02.05.2016 12:40

Türkiye'de cezaevine giren çocuk sayısı geçen yıl 6 bine ulaştı. 2009 yılında bu rakamın binleri bulmadığını belirten İzmir Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi İbrahim Altıtaş, çocukların yüzde 65'inin yeniden suç işleyerek cezaevine döndüğünü söyledi.

ESKİDEN BİNİ BULMAZDI

Altıtaş, "Karşımıza dosya olarak gelen çocuk kısmen kaybedilmiştir. Cezaevine giren çocuk ise kaybolmuştur. 2009 yılında cezaevinde kalan çocuk sayısı binleri bulmazken, geçen yıl cezaevine giren çocuk sayısı 6 binlere ulaşmıştır. 15 yaşını aşmamış bir çocuğu, üst haddi 5 yılı geçmemiş bir suçtan dolayı tutuklayamazsınız. Ama 6 bin kişinin birçoğu cezaları kesinleşen çocuklardır. Çocukları olabildiğince tutuklamamaya ve cezaevleriyle tanıştırmamaya çalışırız. Nedeni de cezaevine giren çocukların geri dönüş oranı yüzde 65'tir. Çocuk yeniden cezaevine dönüyor" dedi. 


ANNE BABANIN ROLÜ BÜYÜK

Çocuğun suç işleyip, dava dosyasıyla karşılarına gelmeden önce, risk altında olup olmadıklarının anlaşılmasının önem taşıdığını vurgulayan Altıtaş, çocuğun aileden ayrı olarak düşünülemeyeceğine dikkat çekti. Altıtaş, "Uluslararası sözleşmelere göre çocuğun yetiştirilmesinde en önemli görev ve sorumluluk ailededir. O nedenle çocuğu aileden ayrı olarak düşünemezsiniz. Anne ve babayı rol modelleri görmeniz lazım. Bir çocuğa ne söylerseniz söyleyin bir kulağından girer diğerinden çıkar. Çocuk anne ve babanın ne yaptığına bakar. Anne ve baba iyi şeyler yapıyorsa çocuk da iyi şeyler yapar. Ama ailede bir sorun varsa mutlak surette çocukta da yansımasını görüyoruz" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor