Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı

Meteoroloji , son hava tahminleriyle ilgili açıklama yaparak “Bu hafta şemsiyelerinizi yanınızdan ayırmayın” uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı
Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı
GİRİŞ 03.05.2016 15:55 GÜNCELLEME 03.05.2016 15:55

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü BTUM, son hava tahminleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Bölgemiz, bugün akşam saatlerinden itibaren Akdeniz’den nem kazanmış ancak soğuk karakterli hava kütlesinin etkisine girecek. Pazar gününe kadar aralıklarla devam edecek yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde ve yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. Bugün akşam saatlerinde bölgemizin batısında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Kastamonu ve Çorum çevrelerinde kuvvetli(20-50 mm) yağışlara neden olduktan sonra, yarın bölge geneline yayılacağı ve yağışların Pazar gününe kadar bölgemizde yer yer kuvvetli olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Serin ve yağışlı hava sisteminin hafta başına kadar etkili olmasıyla, bölge(Orta Karadeniz) genelinde toplamda 50-100 mm civarında yağış düşmesiyle, 1 aylık yağış miktarına ya da fazlasına önümüzdeki 5 gün içinde ulaşılması beklenmektedir” denildi.

 SEL VE SU BASKINI OLABİLİR

Soğuk hava kütlesinin etkisiyle sıcaklıkların 4 ila 8 derece civarında düşerek mevsim normallerinin altında seyredeceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani lokal sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ile kuvvetli rüzgarın neden olabileceği çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye edilmektedir. Meteorolojik tahminlerde,Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların ortaya çıkmaması, gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayınlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır.”
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ne R. Madrid, ne M. City, ne B. Münih... Avrupa'nın zirvesinde tek Türk!
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu