Mahkeme Dündar ve Gül hakkında kararını verdi

Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme Dündar ve Gül hakkında kararını verdi
Mahkeme Dündar ve Gül hakkında kararını verdi
GİRİŞ 06.05.2016 20:14 GÜNCELLEME 07.05.2016 08:52
Bu Habere 132 Yorum Yapılmış

GİZLİ BELGELERİ AÇIKLAMAKTAN HAPİS CEZASI
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, gazetede, MİT'in kontrolündeki TIR'larının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle yargılandıkları davaya ilişkin karar açıklandı. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar'a "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama" suçundan 5 yıl 10 ay, Erdem Gül'e ise aynı suçtan 5 yıl hapis cezası verdi.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuksuzluğu devam edecek.

DARBE YAPMAYA TEŞEBBÜSTEN BERAAT

Mahkeme darbe yapmaya teşebbüs suçlamasından beraat kararı verdi. Dündar ve Gül hakkında bulunan yurt dışına çıkış yasağını da kaldırdı.

Mahkeme ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan dosyanın ayrılmasına hükmetti
 

YORUMLAR 132
  • Nuri 7 yıl önce Şikayet Et
    1. Vatandasliktan derhal silinmesi lazim iki nekadar komik bir ceza ülke satmak demkki okadar ucuza gidiyor pes demekten kendimi alakoyamiyorum
    Cevapla
  • kiraz 7 yıl önce Şikayet Et
    şimdi yargıtay süreci başlayacak artık onuda ne kadar uzatırlar bilemiyorum,ama serbest bırakmaya gelince jet hızıyla yaptılar bkalım ceza almaya gelincede jet hızıyla sonuçlanacakmı.?ayrıca mahkeme yargıtay süreci kesinleşmeden yurt dışı yasağı kaldırılması kafama yatmadı.ya bunların cezası kesinleşir kesinleşmez hemen yurtdışına fetönun yanına giderlerse nolucak..?
    Cevapla
  • yurtsever 7 yıl önce Şikayet Et
    böyle karar veren yargıçlar kendilerini ele veriyor, HSYK gerekenleri yapmalıdır. Ülkeye Hainlik yapan varsa,yakınımızda olsa korumamak lazım.böyle hakimler varsa mesleğini bırakıp, serbest avukat olup bu hainleri savunabilir, yeterki devletten maaş alıp beslenmesin.
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatro oyunundan(yalandan suikast girişimi) sonra baskı altındaki hakimlerin vereceği karar ancak buydu ve en önemlisi yurt dışı yasağı kaldırıldı..Bu ne demek;Yurt dışına kaçabilirsin,her ne kadar hapis cezası verdiysekte... Biz o hapis cezasını göz boyamak için verdik..
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    ben şhsen çok mutlu oldum hainlik cezasız kalmamalı helede vatana olursa asla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim