Canlı bombanın kardeşinden kan donduran ifade!

Terör örgütü DAEŞ’in sözde emiri ve Türkiye eylem sorumlusu Yunus Durmaz’ın kardeşi Hacı Ali Durmaz'ın ifadesi ortaya çıktı.

Canlı bombanın kardeşinden kan donduran ifade!
Canlı bombanın kardeşinden kan donduran ifade!
GİRİŞ 29.05.2016 08:37 GÜNCELLEME 29.05.2016 15:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Gaziantep’te terör örgütü DAEŞ’e ait hücre evine polis tarafından düzenlenen operasyonda, Ankara Gar saldırısının emrini veren DAEŞ’in Türkiye eylem sorumlusu Yunus Durmaz üzerindeki bombalı yeleği patlatarak öldü. Durmaz’ın eşi Nesibe ve kardeşi Hacı Ali Durmaz yakalandı. Gaziantep Emniyeti’ndeki sorgularının ardından ikili, mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildi. İşte Durmaz’ın ifadesinden DAEŞ...

‘ÇATIŞMAYA GİTTİM’

“1997’de Gaziantep’te doğdum. Maddi sıkıntı nedeniyle 4. sınıfa kadar okudum. 5 kardeşiz. Abim Yunus Durmaz, 20 Mayıs’ta Gaziantep’teki operasyonda kendisini patlattı. Diğer abilerim Ökkeş, Cihan ile kız kardeşim Gamze ve annem halen Suriye’de. Ne iş yaptıklarını bilmiyorum. 2012’de cihat amaçlı Suriye’ye gittim. Karkamış İlçesi’nde bir caminin önünde durdum, araçla geldiler ‘Yolcu musun?’ dediler, ‘Evet’ dedim. Araca aldılar daha sonra Suriye’ye geçtik. Halep’e gittim. Ben oraya gittiğimde IŞİD diye bir örgüt yoktu. ÖSO, El Nusra ve Ahrar-uş Şam vardı. Gaziantep’e dönünce 6-7 ay inşaatlarda boyacılık yaptım. Sonra tekrar Suriye’ye geç- mek için Şanlıurfa’ya gittim. Aynı gece Facebook’tan tanıştığım bir kişi beni Suriye’ye geçirdi. Mansura kentine gittim, örgüte katıldım bir ay silahlı eğitim aldım. Rojava, Telabyad gibi yerlerde bulundum. Daha sonra cezaevinden çıkan abim Ökkeş’i ziyaret etmek için Gaziantep’e geldim. 3-4 ay sonra annem ve tüm kardeşlerim Suriye’ye geçti. Ben, kız kaçırma meselem olduğu için bir hafta sonra Suriye’ye geçtim. Ankara Tren Garı patlamasına kadar Suriye’de kaldım. Patlamadan bir gün sonra Gaziantep’e geldim, patlamayı burada öğrendim.

‘MESAJLAR ŞİFRELİYDİ’ 

Sınırı geçtikten sonra motosikletli biri beni alıp içinde Yunus abimin bulunduğu Karataş’taki bir araca götürdü. Şahinbey’de bir eve gittik. Abim Gaziantep Emiri olarak görevlendirildiğini söyledi. Ertesi gün abim bizi buradan alarak Karataş’ta bir eve götürdü. Sonra Gar saldırısı nedeniyle aranan isimler arasında olduğumu öğrendim. Tutuklanacağımı düşünüp birkaç kez adres değiştirdik. Abim sürekli Suriye’deki emirle mesajlaşıyordu. Bu şahsın kim olduğunu bilmiyorum, mesajlar şifreli geliyordu. Daha sonra operasyon yapıldı, abim kendini patlattı ben de yakalandım.”

‘GÖNÜLLÜLÜK ESASTIR’ 

"Örgütte yakın noktalarda nöbet tutanlar telsizle haberleşir. Örgüte ilk katılımda ‘Savaşçı mısın yoksa fedai mi’ diye sorulur. Ben, ‘Savaşçı’ olduğumu söyledim. Fedailer bir eve kapatılır, Kuran okur, zikir çeker ve kendini motive eder. Eylemin yapılacağı bölgenin emiri o bölgedeki örgüt mensuplarını toplar ve canlı bomba tarzında eylem yapılacağını söyler. Fedailer arasından gönüllük esasına göre bu eylemi gerçekleştirecek kişi belirlenir. Gönüllü olmayan eylem için zorlanmaz. Örgüt, sosyal paylaşım sitelerinde yayınladığı videolar sayesinde örgüte katılmak isteyenlerle irtibata geçer. Şu an hâkimiyeti altında bulunan yerlerden çıkarıp sattığı petrolden finansman sağlıyor.” 

YELEKLER SALDIRIDAN SONRA GELDİ

“1 Mayıs’ta Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen canlı bomba eyleminden birkaç gün sonra canlı bomba yelekleri abime geldi. Kim tarafından gönderildiğini bilmiyorum. Hangi eylem için kullanılacaklarını da bilmiyorum.”

‘ABİM YENGEMİ TEHDİT ETTİ’ 

“Yengem çocuklarıyla babasının yanında kalıyordu. Abim ‘Yeleği giyerim yanına gelirim ve kendimi patlatırım’ diye yengemi tehdit etti. Bunun üzerine yengem 1-2 ay önce kaldığımız eve geldi. Dışarıdan gıda ihtiyaçlarımızı o karşılıyordu. Araması yoktu ve kimse onu tanımıyordu.”

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 6
  • MalatyalıyıM 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan yetti bee su mubarek dini teror orgutu gibi gosterdiginiz yaaa... ulan biz de muslumaniz sayenizde tum dunya bizden dinimizden tiksiniyor. kendinize musluman diyorsaniz yuceltin yayin su dini, niye insanlari nefret ettiriyorsunuz.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    gerçek emir hz muhammeddir ona kurban olasınız peygamberimiz hangi hanımını ölümle tehdit etmiş be ahmaklar islam bumudur
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    Hz Peygamberin hayatını örnek alsalar ya , eğer müslümansalar. Acaba müşrüklere hiç canlı bomba göndermiş mi. Şimdi bazı akıldaneler o zaman bomba mı vardı diyecekler. Ama ben size günahsız insanları öldürmenin daha yetmiş yolunu sayabilirim. İnsan yeter ki kötülük yapmak istesin. Ama iyi olmak zordur.
    Cevapla
  • sedat ışık 7 yıl önce Şikayet Et
    böylelerini yakalayıp kafalarına kurşun sıkıp gebertsinler beslemeye gerek yoktur
    Cevapla
  • Yavuz Fer 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah belalarini vermiş zaten. bunlar kafirlerden daha cok islamiyete zarar veriyorlar. kafir sadece inkar ettigi icin ceza cekecek ama bunlar butun insanlari islamiyete dusman ettigi icin ve islamiyeti vahşet dini olarak tanittiklari için 1000 kat o kafirlerdan daha beter ceza cekecekler. zir cahiller islaimiyete hizmet ettiklerini dusunuyorlar. bu orgutu kuranlar insan seytanlarinin ta kendisidir ki saf cahil müslumanlari ve insanliktan düsmus vahsi insanlari kullaniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar