ABD Büyükelçisi'nden PKK'ya çağrı!

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Amerikan askerlerinin YPG arması takmasına açıklık getirdi, PKK'ya silah bırakma çağrısında bulundu

ABD Büyükelçisi'nden PKK'ya çağrı!
ABD Büyükelçisi'nden PKK'ya çağrı!
GİRİŞ 31.05.2016 14:45 GÜNCELLEME 31.05.2016 14:48
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Güneydoğu İş Kadınları Zirvesine katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Suriye’de YPG’yle birlikte DAEŞ’e karşı mücadele eden ABD’li askerin YPG arması takmasının politikalarıyla ilgili olmadığını belirtti.

İZİN ALINMADAN YAPILDI

Bass, “YPG’ye danışmanlık yapan ve YPG armaları takan askerlerimizle alakalı son birkaç gündür çok şeyin konuşulduğunu biliyorum. Bu Pentagon sözcüsünün de belirttiği gibi kişisel hareketler, izin alınmadan yapılan hareketlerdir ve düzeltilmişlerdir. DAEŞ’e karşı yürütülen savaşta bu ABD’nin bir politikasını yansıtmamaktadır, politika seçimi değildir.” şeklinde konuştu.



PKK'YA SİLAH BIRAK ÇAĞRISI

Bass, barış müzakerelerinin devam edebilmesi için PKK’nın en kısa sürede silah bırakması gerektiğini her zaman olduğu gibi yinelediklerini belirterek şunları söyledi;

 “Bu Güneydoğu’daki çatışma ortamı çok uzun süredir devam ediyor. Bu şiddetin kesinlikle durması gerekiyor. Bunun ilk ve en önemli adımı da PKK’nın şiddete son verip silahları da bırakmasıdır. Gelecekte herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir ortam oluşturmak ve bir müzakere masasına oturup sonuca varmak için PKK’ya silahlarını bırakmaları için çağrı yapmaya devam ediyoruz” dedi.

YORUMLAR 23
  • BALTAZAR 7 yıl önce Şikayet Et
    Pkk kalmadıki silahbıraksınn buzamanakadar neredeydiniz ogözlüklerni çıkarırsan pkknınkalmadıgörürsün sıra işbilikçinz pyd de sonra sizde
    Cevapla
  • Anti Satan 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan satan müslümaları birbirine kırdırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz son taktiğiniz açıkça ve yoğunlukla bu.
    Cevapla
  • Asker 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz kafirsiniz, sözünüz yalan, kendiniz yalan ve yeryüzünde fitne çıkaranların başında sizin ve ülkenizin geldiğini çok iyi biliyoruz. "Bass"ın, defolun gidin bu coğrafyadan.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    pişkin piliç
    Cevapla
  • kara ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    sanki çocuk kandırıyorlar o hayinler hepsi gebercek cooooo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün