Ödemiş-İzmir arası trenle 1.5 saat

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 1888 yılında İngilizler tarafından yapılan ve 1945 yılındaki küçük tadilatlar dışında ciddi bir onarımdan geçmediği öğrenilen demiryolu hattı yenilendi.

Ödemiş-İzmir arası trenle 1.5 saat
Ödemiş-İzmir arası trenle 1.5 saat
GİRİŞ 17.11.2006 23:14 GÜNCELLEME 17.11.2006 23:14

İzmir-Ödemiş arasındaki 122 yıllık demiryolu hattı yenilenerek hizmete girdi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 1888 yılında İngilizler tarafından yapılan ve 1945 yılındaki küçük tadilatlar dışında ciddi bir onarımdan geçmediği öğrenilen demiryolu hattı yenilendi. Demiryolu hattındaki 62 kilometrelik balans, travest, köprü ve menfezin tamamının onarımdan geçtiği bildirildi.

Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, yaptığı açıklamada, 122 yıllık demiryolunun, Ödemiş halkı için önemli bir ulaşım kaynağı olduğunu söyledi.

Demiryolunun özelliğini yitirmesi ve ekonomik olarak ömrünü doldurması nedeniyle demiryolu hattının iptal edileceği yönünde duyumlar aldıklarını belirten Badem, “Demiryolunun canlandırılması aşamasında TCDD 3. Bölge İşletme Müdürü Sabahattin Eriş'in destek ve performansıyla bu hattı yenileyerek hizmete açtığımız için mutluyuz” dedi.

Sabahattin Eriş ise ihmal edilmiş demiryolunun yenileme çalışmalarını 1 yılda tamamlamayı başardıklarını kaydetti.

İzmir-Ödemiş demiryolu hattını 30 milyon YTL'lik ödenekle onardıklarını ifade eden Eriş, şöyle konuştu:
“Rayların yenileme çalışmaları yapılarak 62 kilometrelik demiryolunun dingil basıncı 13.5 tondan 22.5 tona çıkarıldı. Hat üzerindeki 300 sanat yapısı ve tüm köprüler elden geçirilerek yenilendi. Büyük tonajlı trenler bu güzergahı kullanabilecek. Ödemiş-İzmir arası 2.5 saatten 1.5 saate indi. Hattın test çalışmaları da hizmete girmeden önce yapıldı. Demiryolu hattının hizmete girmesiyle karşılıklı olarak günde 6 tren seferi yapılacak.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır