Darbeciler, Cumhurbaşkanlığı’nı neden vuramadı?

Darbeciler hava unsurları ile Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne de hava saldırısı düzenlemeyi planladı ancak bunu gerçekleştiremedi

Darbeciler, Cumhurbaşkanlığı’nı neden vuramadı?
Darbeciler, Cumhurbaşkanlığı’nı neden vuramadı?
GİRİŞ 18.07.2016 12:29 GÜNCELLEME 18.07.2016 12:31
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ankara'da, Cuma akşamı savaş uçaklarının alçak uçuşu ve tankların sokağa çıkması ile başlayan darbe girişimi, gece yarısından sonra sabaha karşı katliam görüntülerine sahne oldu. 
 
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de ilk andan itibaren hedefteydi. Külliye'ye hareketin başladığı sıralarda silahlı saldırı yapıldı. Daha sonra Külliye'ye giren askerler buranın yönetimini almaya çalıştı ancak çıkan çatışmanın ardından gözaltına alındı. Sabah saatlerinde ise savaş uçakları tarafından Külliye'nin bulunduğu noktaya atış yapıldı.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI’NI UÇAK SAVAR SİLAHLARI KORUDU

Alınan bilgilere göre, darbecilerden emir alan helikopter, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesine yönelerek yakın saldırıda bulunmayı hedefledi. Ancak Cumhurbaşkanlığı, uçak savar silah sistemleri ile korunuyordu. Bu nedenle darbecilerin hava unsurları, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesine fazla yaklaşamadı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 19
  • Kürşat 7 yıl önce Şikayet Et
    Sabaha kadar ordaydık Helikopterler tepemizde dolandı taciz ateşi açtı , çok yakından da geçtiler ama karşı bir ateş edilmedi ,Onun için Külliyede Uçaksavar olma ihtimali yok ,sonradan sabaha karşı arkası kapatılmış beyaz bir minibüsle tahminim omuzdan atılan füze gibi birşey getirildi 1 kere onunla helikopter vurulmaya çalışıldı ama vuramadılar.
    Cevapla
  • yasin07 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir tek reisimiz var onu da yedirmeyiz.
    Cevapla
  • Şafak 7 yıl önce Şikayet Et
    Yüzlerinde Nur yok Nur.Hırs Şeytanlaştırmış.Allah büyük
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Polise gerçekten helal olsun. Halkına zulmeden polisten, halkını ve vatanını koruyan polise geçişi sağlayan Tayyip Erdoğan ve ekibinden de Allah razı olsun.
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu fetöcü darbecilerin hepsinn belasını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez