Meclis'te aşı paniği!

Meclis’e gelen bir doktor aralarında TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un da bulunduğu 20 kişiye ‘sigarayı bıraktıracağı’ iddiasıyla aşı yaptı. Ancak aşının ithalat izni olmadığı anlaşıldı.

Meclis'te aşı paniği!
Meclis'te aşı paniği!
GİRİŞ 27.12.2006 04:43 GÜNCELLEME 27.12.2006 04:43

Geçen haftaya damgasını vuran olay şöyle gelişti: Sivas Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Şemsettin Sak, Meclis’e gelerek hemşehrisi TBMM Başkanveli Sadık Yakut’la görüştü. Sonra da sigarayı bıraktırdığını iddia ettiği bir aşıyı Yakut’a enjekte etti. Yakut’un aşıyı yaptırdığını gören personelin çoğu da sıraya girerek aşı oldu.


ERDÖL KIZDI

DR. Sak buradan TBMM Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu’na geçti. Komisyon Başkanı Cevdet Erdöl’le görüşmek için beklemeye başlayan Sak bu arada aşı yapmayı sürdürdü. Önce Erdöl’ün danışmanına ardından da Sağlık Komisyonu personeline aşı yaptı. Aşı olanlardan bazılarının midesi bulandı. Olayı duyan Erdöl aşı yaptıran personeline kızdı.


‘AŞI KİMİN’ SORUSU

Yaşananları doğrulayan Sadık Yakut ‘Doktoru tanıyorum. Hastalarına bir tedavi uygularken bu aşının sigarayı bıraktırdığını tesbit etmiş. Geliştirdiği aşının lisansı için uğraşıyor’ dedi. Yakut, ‘Ruhsatsız aşıyı nasıl yaptırdınız’ sorusuna ise şu cevabı verdi: ‘Halkımız fazla düşünmeden hareket eder. Ben de onlardan biriyim.’ Yakut sigarayı bırakmadığını da vurguladı.

Dr. Şemsettin Sak ise aşıyı kendisinin bulmadığını belirterek ‘ABD’li Abbott firmasının ürettiği bir aşı. Ama ben sulandırarak yaptım. ABD’lilerin kullandığından daha düşük bir dozda oldu. İlacın adı Amonyum Klorür. Yan etkisi yok, toksin giderici. Türkiye’de ruhsatı henüz alınmadı ama bunun için çalışıyoruz’ diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı