Hava Harp Okulu ara sınıflara öğrenci alıyor

Pilot ihtiyacı nedeniyle bu yıl Hava Harp Okulu’nun ara sınıflarına öğrenci alınacak.

Hava Harp Okulu ara sınıflara öğrenci alıyor
Hava Harp Okulu ara sınıflara öğrenci alıyor
GİRİŞ 31.08.2016 17:28 GÜNCELLEME 31.08.2016 17:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, ayrıca üniversitelerin pilotaj bölümlerinden mezun olanlar da pilot adayı subay olarak Hava Kuvvetleri’nde istihdam edilecek. Bu arada Nisan ayında SOLOTÜRK görevinden ayrılan Hava Pilot Yüzbaşı Yusuf Kurt, Hava Harp Okulu’nda filo komutanlığı görevine atandı.

15 TEMMUZ SONRASI İLİŞKİLERİ KESİLDİ

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında OHAL kararları çerçevesinde Hava Kuvvetleri’nden çok sayıda pilot subayın ilişkisi kesilmişti. Oluşabilecek pilot sıkıntısının aşılması için Hava Harp Okulu’na öğrenci alınmasına karar verildi.

9-30 EYLÜL ARASI BAŞVURU TARİHİ

Halen üniversitelerin havacılık ve uzay, pilotaj, makine, bilgisayar, yazılım, elektronik, endüstri mühendisliği ve alt bölümlerinde okuyan veya yurtdışında denkliği YÖK tarafından onaylı üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler Hava Harp Okulu’na 9-30 Eylül 2016 tarihleri arasında başvurabilecek. Başvuruyla birlikte öğrenciler Hava Harp Okulu’nda sınav, mülakat, beden eğitimi ve sağlık muayenesinden geçecek. Bu öğrenciler 2 ve 3’üncü sınıflara alınacak.

Türk Hava Kuvvetlerine "Fakülte ve Yüksek Okullardan Pilot Olarak Mezun Olanlardan" "Pilot Subay Temini" yapılacak. 3-18 Eylül 2016 tarihleri arasında başvurular internetüzerinden gerçekleştirilecek. Temel subay eğitiminin ardından adaylar pilotaj eğitimine tabi tutulacak.

YORUMLAR 11
  • derviş 7 yıl önce Şikayet Et
    şuraya "..." bölüm başvuru yapabiliyor mu diyen vatandaşlar , başvuru hakkınız varsa bile başvurmayın kardeşim 2 satır şey okumaktan , açıp hava harp okulunun sitesinden bakmaktan acizsiniz , siz girmeyin buraya.
    Cevapla
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    onları almıyorlar zaten uğraşmasınlar
    Cevapla
  • Mert 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi 2. sınıfa geçen harita mühendisliği okuyan aday başvuru yapamıyor mu ? Bi aydınlatırsanız bi karışıklık var sevinirim
    Cevapla
  • tlg 7 yıl önce Şikayet Et
    Havacılıkla ilgili olmayan bölümler demiş birisi... Tarih coğrafya dedi ya la
    Cevapla
  • hakan er 7 yıl önce Şikayet Et
    elektrik elektronik müh başvuru yapabiliyormu açaba
    Cevapla
  • saga 7 yıl önce Şikayet Et
    Gördüğüm kadarıyla pek havacılıkla ilgili olmayan bölüm öğrencileri de başvuru yapabiliyorlar, o zaman tarih, coğrafya gibi bölüm öğrencileri neden başvuru yapamıyorlar. Halbuki bu bölüm öğrencilerinin vatana bağlılığı daha bilinçli olur.
    Cevapla
  • derviş 7 yıl önce Şikayet Et
    havacılık dediğin uçaktır , uçak dediğinde orda ki bölümlerin hepsi ile alakalıdır. asıl sen neyin kafasındasın? Ayrıca senin bahsettiğin o bölümlerde başı boş öğrenci miktarı daha çoktur , Ankara üni DTCF teröris kaynıyor mesela . ama mühendis adamın öyle şylerle işi olmaz , işi olacak vakti olmaz çünkü.
    Cevapla
  • Selçuk B 7 yıl önce Şikayet Et
    Kınıyorum seni.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    sayısal zekası kuvvetli olanlar tercih ediliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi