Türkiye yaklaştıkça terör riski artacak!

Suriye’deki gelişmeleri yakından takip eden gazeteci Çetiner Çetin, Haber7’ye önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 23.09.2016 09:40 GÜNCELLEME 23.09.2016 13:49
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Birsen Ateş'in haberi

Dün Suriye'den atılan Katyuşa roketleri Kilis'te pazar yerine düştü, 8 kişi yaralandı.  Olaydan sonra akla ilk gelen soru; “sınırımız, DAEŞ ve PYD’li teröristlerden temizlenmesine rağmen Kilis’e hala neden ve nasıl roket atıldığı oldu” Bölgeyi iyi bilen gazeteci Çetiner Çetin, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında El Bab’a yaklaşıldıkça bu saldırıların artabileceğini söyledi.

“ROKETLER AZEZ’İN KUZEYİNDEN ATILIYOR OLABİLİR”

Çetin, “ Öncelikle şuna dikkat etmek gerekir, Kilis’e atılan Katyuşa roketleri uzun menzillidir. Öyle tahmin ediyorum ki 4-5 tane roket atılıyor  ve biri isabet alıyor. Atılan bu Katyuşa roketlerinin menzili 20-25 km’ye kadar çıkabiliyor. Öyle görünüyor ki rastgele atış yapıyorlar. Benim tahminim bu atışlar Azez’in kuzeyinden yapılıyor. Çünkü, bu Kilise atılan roketlerin menzili 20 km’nin üzerinde” dedi.

“TÜRKİYE EL BAB’A YAKLAŞTIKÇA TERÖR RİSKİ ARTACAK”

Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında bilgi veren Çetin, “ El Bab’a 11 km kadar kadar yaklaştık. El Bab’a yaklaştıkça terör riski artacaktır. Çünkü El Bab, terör örgütünün batı kalesidir. Dolayısıyla terör örgütü DAEŞ de kendi refleksini oluşturarak merkezine yaklaştıkça onlarda cepheyi başka yerde açıp dikkatleri dağıtmaya çalışacaklardır. Ama Türkiye El Bab’ı almasa da bu tehdit olacak. Türkiye bir tercih yapmak zorundaydı. Ve bu tehdidin merkezine gitmeyi seçti” dedi.

“BATAKLIK TAMAMEN KURUTULMALI”

Çetin, El Bab alınsa bile sınır kentlerimiz için benzer tehditler devam edecektir. DAEŞ varlığını devam ettirdiği sürece hem Türkiye hem de Avrupa için tehdit olmaya devam edecektir. Bakın Fransa DAEŞ’e karşı koalisyonda yer almaya başladığından beri DAEŞ’in hedefi olmaya devam ediyor. Bu bataklık tamamen kurutulana kadar Türkiye için de tehdit devam edecektir” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 25
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    RTE 1915ten beri yatmaya alismis bir orduya gercek vazifesini cihadi mazlumlari kotumayi vatan topragini savunmayi yaptiriyor.
    Cevapla
  • Serdar Polat 7 yıl önce Şikayet Et
    Ordumuz her zorluğu geçer yeterki içerdeki hainler temizlensin. Askeri imkanlarımız bölgedeki tüm çeteleri temizliyecek güçtedir...
    Cevapla
  • demir ersoy 7 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadığım hani türkiyenin füzeleri havada imha sistemleri vardı ne oldu yada patriyotlar vardı neden engellemiyor?
    Cevapla
  • hayati 7 yıl önce Şikayet Et
    patriot silahlari avrupa ve abd nin silahlaridir. patriotlar elektronik sistemli cok buyuk savunma fuzelerinden bir kismidir sen onu kaytusa fuzesi icin nasil kullanacaksin birde senin kafana gore kullanma hakkin yok. patriot kime aitse o ulkenin askeri nato kapsaminda kullanir bizim asker degil. turkiye kendi patriotunu uretecek ebnim kanaatim baslamistir . kaytusa dedigin 1 metre boyunda olsa diyelim, patriot fuzesi bir kamyon uzunlugunda arkadas.:((
    Cevapla
  • Cafer 7 yıl önce Şikayet Et
    patriyotlar buyuk fuzeler icindir,ufak fuzeler icin birsey yok
    Cevapla
  • hayati 7 yıl önce Şikayet Et
    siz bildiginiz halde neden konusmuyorsunuz bunu. bin defa yazmamiz mi gerek? pyd pkk daes hepsi batinin urettigi kullandigi orgut sen daese vurursan pyd arkadan saldiracak; pkk ve pyd ye vurursan o zaman yine aynisi daes arkadan saldiracaktir. biz bunu kobani patlamasinda soyledik. umrunda degilmi kimsenin ?hepsini birden temizleyeceksin kuzeyden parca bolcuk bu is yurumez bu sebeple milis guc olusturulmali dedik icerde. ve kobani afrin tel abyad kamisli haseke hepsini bir anda bombardiman yapmaliyiz aksi operayon eksik kalacak.ALLAH icin vur.
    Cevapla
  • Dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD var oldukça DAEŞ te varlığını devam ettirecektir. Bu sayede ABD "sözde" DAEŞ ile mücadele eden gruplara silah verebilsin. Tek hedef "GÜÇLÜ TÜRKİYE" ile mücadele aslında...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki