FETÖ iddianamesinde ortaya çıktı!

Kayseri’deki FETÖ iddianamesinde örgütün öğrenciler üzerinden para akladığı ortaya çıktı. Öğrencilerin, hesaplarına yatırılan burslardan habersiz olduğu anlaşıldı.

FETÖ iddianamesinde ortaya çıktı!
FETÖ iddianamesinde ortaya çıktı!
GİRİŞ 30.10.2016 09:00 GÜNCELLEME 30.10.2016 09:00
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Kayseri'deki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin iddianamede, örgüte bağlı vakıflardan üniversite öğrencilerine verilen bursların hangi yollarla FETÖ'ye aktarıldığına ilişkin bilgiler yer aldı.

ÖĞRENCİLERİN BİLGİSİ YOK 

Bank Asya'da öğrenciler adına açtırılan hesaplara Kılıçaslan Eğitim Vakfı'nca her ay burs yatırıldığı, bu paraların da örgüt üyelerince ATM'lerden çekildiği belirlendi. Ancak isimlerine hesap açılan öğrencilerin hesaplar ve burs aldıklarından haberdar olmadıkları anlaşıldı. Yöneticiliğini FETÖ'den tutuklanan Ümit Özen'in yaptığı vakıf tarafından öğrencilere verilmiş gibi gösterilen ancak gerçekte FETÖ/PDY mensuplarınca alınan burs miktarının 117 bin 665 lira olduğu tespit edildi.

BURSLAR PENSİLVANYA'YA

İddianamede "Kılıçaslan Eğitim Vakfı yetkilileri ile kamuoyunda FETÖ mensuplarının birliktelik içerisinde öğrencilerin dini inanç ve güven duygularını istismar ettikleri, bu doğrultuda vakıf yetkilileri ve FETÖ üyelerinin burs paralarını örgüte aktararak finans sağladıkları değerlendirilmiştir" denildi.

* Bursları kara para aklama yöntemiyle örgüte kazandıran Kılıçaslan Eğitim Vakfı'nın başında Ümit Özen bulunuyordu..

YORUMLAR 21
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok arkadaşlar para devletimize kaldı. O hainler yiyemedi o parayı ona bakalım biz
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Tam da Yahudi taktiği...
    Cevapla
  • THoca 7 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin verdiklerine de burs olarak verdiklerini zaman gazetesine, sızıntı dergisine bilmem yeni ümit dergisine üye yaparak geri alıyorlardı zaten. Hatta ve hatta bunlar zaman gazetesi 1 milyon satışa ulaşsın diye bu öğrencilerin o seneki çoğu bursuna el koydular.
    Cevapla
  • samimi 7 yıl önce Şikayet Et
    Tam hirsiz takimiymis
    Cevapla
  • Cok sukur 7 yıl önce Şikayet Et
    Zamanın da bana söylemişlerdi hesap ac diye ama benim damarim onlara zıt koşuyordu ve ne dediyseler tersini yaptım ve çok şükür ki tersini yaptım. Rabbim sizin belanizi versin sömürücü hainler. Abeliginiz yerin dibine batsın. Masum insanların duyguları ile oynadınız resmen. Garibanlara verilmesi gerekirken verilmeyen burslar zehir zikkkim olsunnnnnnn. Ateş olsun size bulassin başkasından çıkmasın.adı köpek meymenetsiz herifler . Sizlerin ne menfaat ci olduğunuzu hep söyledim ve çok şükür haklı da çıktım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber