İşbilen: Zaman'ın onlara ait olduğunu bilmiyordum

FETÖ çatı davasında ifade veren eski vekil İlhan İşbilen, Zaman'da çalışmaya başladığında gazetenin FETÖ'ye ait olduğunu bilmediğini iddia etti.

İşbilen: Zaman'ın onlara ait olduğunu bilmiyordum
İşbilen: Zaman'ın onlara ait olduğunu bilmiyordum
GİRİŞ 22.11.2016 22:49 GÜNCELLEME 22.11.2016 23:00
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İlhan İşbilen, çapraz sorgusunda hayatının akışını samimiyetle anlattığını söyleyerek, "Fetullah Gülen ile ilgim yok ama ben Fetullah Hoca'yı tanıyan, bilen birisiyim." dedi.

FETÖ'ye tabi olduğu belirtilen Akyazılı Vakfının yönetimi için vakıftan kendisine teklif geldiğini kaydeden İşbilen, geçmişte Manisa'da vakıf müdürlüğü yaptığını, bu sebeple tanındığını, vakıf büyüyüp, gelişince "kariyerinden ötürü" kendisine teklifte bulunulduğunu anlattı.

DALGA GEÇER GİBİ CEVAPLAR

FETÖ'nün tayin heyetinde ya da istişare kurulunda yer alıp almadığı sorusuna İşbilen, "Böyle bir tayin heyetinde varsam kimleri tayin etmişim?" diye yanıtladı.

"FETULLAH HOCA'YI STV VE ZAMAN YÖNETİMİNDE HİÇ GÖRMEDİM"

"Görev yaptığınız Samanyolu kanalının ve Zaman gazetesinin Fetullah Gülen ile alakası yok mu?" sorusunu İşbilen, "Bunların yönetim kurullarını da mütevelli heyetini de biliyorum. Fetullah Hoca'nın oraların yönetiminde olduğunu, görev aldığını hiç görmedim." diye cevapladı.

"ZAMAN VE SAMANYOLU'NUN 'HİZMET HAREKETİ'NDEN OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

"Gülen'in rızası olmadan bunların başına gelinebilir mi?" sorusuna, "Ben oldum işte." karşılığını veren İşbilen, buralarda görev aldığında sahiplerinin "hizmet hareketi"nden olduğunu bilmediğini öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, duruşmaya yarın saat 10.00'da devam edileceğini duyurdu.

ZAMAN VE SAMANYOLU'NDA GENEL MÜDÜRLÜK YAPMIŞTI

İddianamenin İlhan İşbilen ile ilgili kısmının sonuç bölümünde, "Fetullahçı Terör Örgütü içerisinde siyasi işlerden sorumlu imam olarak faaliyet yürüttüğü, 24. Dönem İzmir AK Parti Milletvekili olduğu fakat 17-25 Aralık sonrası partisinden istifa ettiği, Fetullah Gülen’in operasyon ekibi içerisinde yer aldığı, FETÖ içerisinde üst düzey sorumlulardan olduğu, Samanyolu TV ve Zaman Gazetesi Genel Müdürü olarak görev yaptığı, çeşitli tarihlerde örgüt mensupları ile aynı otel, konaklama yerlerinde bir araya geldiği, Fetullah Gülen'e yakınlığı ile bilindiği, örgüt içerisinde halen İstişare Heyeti Üyesi olarak faaliyetlerine devam ettiği anlaşılmaktadır." ifadeleri yer alıyor.

YORUMLAR 25
  • Bünyamin 7 yıl önce Şikayet Et
    Selo ve Figenin yanına gittiğinde her şeyi anlar ve anlatırsın nede olsa hepiniz HAİNSİNİZ.
    Cevapla
  • suat 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar cahilmişsin, yada yemezler.
    Cevapla
  • kingdom30 7 yıl önce Şikayet Et
    idam edileceksin deyin bakın nasıl bülbül gibi şakıyor bunun gibiler :)
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    vericen sopayı bunlara
    Cevapla
  • AhmetT 7 yıl önce Şikayet Et
    Acımayacaksın bunlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu