3 aydır sır olan teröristlerin akıbeti belli oldu!

Tunceli'de DHKP-C terör örgütü mensuplarından kayıp olduğu belirtilen 10 DHKP-C'linin hava operasyonunda öldüğü ortaya çıktı.

3 aydır sır olan teröristlerin akıbeti belli oldu!
3 aydır sır olan teröristlerin akıbeti belli oldu!
GİRİŞ 19.01.2017 15:01 GÜNCELLEME 19.01.2017 15:59
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Tunceli kırsalında faaliyet yürüten 16 kişilik DHKP-C terör örgütü mensuplarından 6'sı düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilirken, örgüt tarafından kayıp olduğu belirtilen 10 DHKP-C'linin ise 7 Kasım 2016 günü Ced Vadisi'nde düzenlenen ve 2 F-16 savaş uçağının da katıldığı hava operasyonunda öldüğü belirtildi. Yetkililer, Tunceli kırsalında faaliyet yürüten DHKP-C'li grubun da böylelikle tamamiyle etkisiz hale getirildiğini söyledi.

KAYIP 10 KİŞİNİN SIRRI

Tunceli kırsalında 3 yıldır faaliyet yürüten toplam 16 kişilik DHKP-C terör örgütü mensuplarını takibe alan güvenlik güçleri, gerçekleştirdikleri operasyonlar ile bu örgütün 6 mensubunu değişik tarihlerde ve yerlerde etkisiz hale getirdi. Kalan 10 DHKP-C'li, örgüt tarafından kayıp olarak açıklanırken, kayıp 10 kişinin de sırrı çözüldü. Yetkililer, 7 Kasım 2016 tarihinde Ced Deresi Vadisi içinde iki ayrı sığınak içinde gizlenen terör örgütü mensuplarına yönelik gerçekleştirilen ve 2 F-16 savaş uçağının da katıldığı hava operasyonunda 10 DHKP-C'linin öldürüldüğünü söyledi. Hava operasyonu sonucu vücut bütünlüğü bozulduğu için toplanan toplanan uzuvlar Malatya Adli tıp kurumuna gönderilmiş, önce bunların 7 kişiye daha sonra ise 10 kişiye ait olduğu belirtilmişti. Yetkililer, böylelikle Tunceli kırsılında DHKP-C'nin varlığının tamamen ortadan kaldırıldığının kesinleştiğini açıkladı.

HABER ALAMIYORLARMIŞ!

DHKP-C ise, kendisine yakın internet sitelerinde, cenazeleri olmadığı için 7 Kasım 2016 gününden bu yana Kenan Günyel, Mustafa Doğru, Hüseyin Gülmez, Tuncel Ayaz, Murat Gün, Melih Işık, Bünyamin Kılıç, Naciye Yavuz, Hünkar Derya Güneş ve Aysun Saban adlı örgüt üyelerinden haber alamadığını açıklamıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 46
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    ateşleri bol olsun
    Cevapla
  • MEHMET 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlardaki nasıl bi beyinse yahu kardeşim ne istiyonuz şu güzelim memleketten derdiniz ne size kim güzelsin dedi de ülkene karşı silah alıp kendi askerini polisini halkını öldürüyon en sonunda da eşşek cennetini boyluyonuz elinde silahla barış olurmu şu anki devlet hangi halkına zulüm yapmış işkence yapmış ayırım yapmış bi bak bakalım
    Cevapla
  • veysel 7 yıl önce Şikayet Et
    Kabriniz ateşle dolsun mekanınız cehennem olsun
    Cevapla
  • snx 7 yıl önce Şikayet Et
    ya Rabbim düşmanlarımızı kahrı perişan eyle.bizi dosdoğru yola ilet.amin
    Cevapla
  • reis 7 yıl önce Şikayet Et
    birakkin olduklari yerde kalsinlar ne birlestiriyosunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!