'Haini götürmeyiz' dediler

FETÖ’nün Doğu Anadolu Bölgesi’nin ‘para kasası’ olarak bilinen Yusuf Öksüz'ün Yunan adalarına kaçmak için tekne ararken yakalandığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 24.01.2017 09:03 GÜNCELLEME 24.01.2017 10:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

FETÖ soruşturmasında yakalanan Fetullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Alaattin Öksüz'ün oğlu Yusuf Öksüz'ün kaçış planıyla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Yusuf Öksüz’ün oğlu ile birlikte Muğla Milas'ta 15 gün önce kara yolu ile geldiği ve bir otele yerleştiği öğrenildi. Yusuf Öksüz kendisine ait kimlikle otel kaydını yaptırdı. 15 gün boyunca baba oğul otelde saklandılar. 

KAÇAK TEKNE ARADI 

FETÖ’nün Doğu Anadolu Bölgesi’nun ‘para kasası’ olarak bilinen Yusuf Öksüz,  insan tacirlerine ulaşamayınca Yunan Adalarına kaçmak için Ören’de teknecilerle temasa geçti. Yusuf Öksüz teknecilere “ Beni ve oğlumu Yunan adalarına götürün. Size istediğiniz kadar para veririm” diyerek çantasındaki yüklü miktardaki parayı gösterdi. Ancak kendisini Yunan adalarına kaçıracak tekneyi bulamadı. Tekne sahipleri Öksüz'ün FETÖ firarisi olmasından şüphelenip 'biz hain taşımayız' diyerek polisi aradı. 

Cebinde 200 bin lira

Tekne sahiplerinin ihbarın ardından polis Öksüz’ün kaldığı otele operasyon düzenledi. Gülen ile birlikte örgütün kurucularından olan Alaattin Öksüz’ün oğlu Yusuf Öksüz ve oğlu KOM ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Yusuf Öksüz’ün cebinden 200 bin lira nakit para çıktı. Öksüz  pazartesi günü uçakla Erzurum’a götürülecek.

AKŞAM

YORUMLAR 9
  • BATTALGAZİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Taşımıyarak almadığı parayı devlet ona verirmi acaba
    Cevapla
  • mehmet barla 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur odullendirin o iki kutlu insani. Keske ellerini opsem.
    Cevapla
  • Gök Yeleli 7 yıl önce Şikayet Et
    Oteller karakollara günlük bildirim yaparlar. 15 gün boyunca kendi kimliği ile o otelde nasıl kalmış, büyük bir soru işareti.
    Cevapla
  • Adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    Iste bu, vatandaslar polisin gözü ve kulagi olursa teroristlere hareket alani kalmaz, durmak yok ihbara devam, devletimizde böyle vatanseverleri ödüllendirmeliki gerisi gelsin.
    Cevapla
  • Erhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ödüllendirilmeli butur kişiler suçluyu yakalatanlara cazip ödül verilmeli teşvik edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak