PKK oraya yerleşiyor! İşte PKK'nın ikinci Kandil'i

DEAŞ'ın saldırılarını bahane ederek başta Musul'un Sincar ilçesi olmak üzere Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) stratejik bölgelerini işgal eden terör örgütü PKK ikinci Kandil'i olarak o bölgeye yerleşiyor

PKK oraya yerleşiyor! İşte PKK'nın ikinci Kandil'i
PKK oraya yerleşiyor! İşte PKK'nın ikinci Kandil'i
GİRİŞ 07.03.2017 13:57 GÜNCELLEME 07.03.2017 13:57

Sincar ile çevre bölgelerindeki PKK ve ona bağlı yerel militanların cuma günü Irak-Suriye sınırındaki Hanesur köyüne geçmek isteyen Suriyeli Peşmergelere saldırması, "örgütün bölgede oluşturduğu ciddi tehdidi" bir kez daha gözler önüne serdi. IKBY halkı ve Ezidilerin iradesi dışında bölgede kalmakta ısrar eden PKK'nın, seçilmiş siyasetçiler, hükümet yetkilileri ve Peşmerge Bakanlığı tarafından yapılan tüm çağrıları görmezden gelerek DEAŞ sonrası Sincar'da yeni bir çatışma ortamına zemin hazırladığı ifade ediliyor. 

O BÖLGEYİ İKİNCİ KANDİL YAPMAYI PLANLIYOR

Suriye'nin kuzeyinde Beşşar Esed rejimine vekalet eden terör örgütü PYD/PKK'nın ise geçen cuma günü Peşmerge güçlerine saldırmasından sonra Suriye'den Sincar'a ağır silahlar sevk ederek, saldırı hazırlığı yaptığı ve işgal ettiği bölgelerden de çekilmeyeceği belirtiliyor.

Sincar Dağı ve çevresinde geniş askeri kamplar kurarak bölgede konuşlanmaya başlayan PKK'nın, söz konusu bölgeyi "ikinci Kandil"e dönüştürmek için uzun ve derin tüneller kazdığı kaydediliyor. İlçedeki hükümet yetkilileri ve Ezidiler, PKK'nın Sincar'da kazdığı tünellerin örgütün bölgeden kolay kolay çekilmeyeceğinin en büyük göstergesi olduğunu söylüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti