İstanbul Tabip Odası'nın Türk bayrağı alerjisi

İstanbul Tabip Odası 14 Mart Tıp Bayramı'nda Türk Bayrağı taşımayarak ve İstiklal Marşı okumayarak büyük bir skandala imza attı.

İstanbul Tabip Odası'nın Türk bayrağı alerjisi
İstanbul Tabip Odası'nın Türk bayrağı alerjisi
GİRİŞ 15.03.2017 12:13 GÜNCELLEME 15.03.2017 13:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

14 mart tıp bayramı kutlamasında taksim meydanında İstanbul tabip odası yönetiminin Türk Bayrağını almamaları ve istiklal marşımızı okumamaları gene polemik konusu oldu.

Dr. Yavuzhan Baş olayların nasıl yaşandığını yazdığı yazıyla anlattı:

TTB başkanı Raşit Tükel ve İstanbul Tabip odası başkanı Selçuk Erez'in bayraksız geleceğini biliyorduk. Öncelikle çelenk bırakma merasimi gerçekleşti, çelenkte ve törenin hiçbir yerinde Bayrağımızın olmadığını gördük, öncelikle çelengin üzerine Bayrağımızı astık, sonrasında ellerimizdeki bayraklarımızı göğe kaldırdık. bu esnada TTB ve İstanbul Tabip odası yönetimi mensuplarının şanlı Bayrağımız gölgesinde ezilişlerine şahit olduk ancak bakışlarıyla ve tavırlarıyla Bayrağımızdan ve bizlerden rahatsız oldukları apaçık görünmekteydi.

TTB başkanının, İTO başkanının ve İTO genel sekreterinin konuşmaları tamamlandı. Konuşma içerikleri hekim sorunları odaklıydı ancak politize olmuş bir söylem tarzıyla yapılan konuşmaların hiçbir yerinde 14 Mart'ın milli unsurlarına, tarihsel anlamına yer verilmedi. Hâl böyle olunca konuşmaların bitiminde Dr. Yavuzhan BAŞ müdahale etti. Eleştirel bir yaklaşımla katılımcıları İstiklal Marşı'mızı okumaya davet etti, Dr. Yavuzhan BAŞ ve beraberindeki birkaç tıbbiyeli Şanlı bayrağımızı göğe kaldırarak, gür bir sesle taksim meydanını Milli Marşımızla inletti. ne hazindir ki hazirunun büyük bir çoğunluğu İstiklal Marşımıza eşlik etmedi ve sırtları dönerek kendilerince tepki verdi, Marşımızın okunduğu esnada alanı terk edenler dahi oldu. Sonrasında ise 'MARŞINIZIDA OKUDUNUZ' şeklinde tepkiler verildi.

Bu tepkilerin karşısında Dr.Yavuzhan BAŞ ve beraberindekiler 'sadece bizim değil tüm Türk Milletinin marşıdır bu, saygı göstermek zorundasınız, eksikliğinizi gideriyoruz, teşekkür etmeniz gerekir' şeklinde cevap verdi. Arkasından demokratik bir tepki olarak: bunu her sene kasıtlı olarak yapıyorsunuz, tabip odası şemsiyesi altında siyasi ve anarşik amaçlarınıza göre hareket ediyorsunuz. Bu yaptığınız bugüne kadar gelmiş Türk Hekimliğine saygısızlık ve ihanettir. Tabip odası olarak yaptığınız çalışmalardaki tutumunuzu da biliyoruz, meslektaşlarımızın itibarsızlaşmasında rolünüz çok büyük!

Bu yaşananların arkasından TTB başkanı, İTO başkanı ve genel sekreteri arkalarına dahi bakamadan alanı terk ettiler. Bu yaşananlar o an orada bulunan basın mensuplarının ve ajansların muhabirleri tarafından kayıt altına alındı. 

Milliyetçi Hekimler Derneği olarak başkan yardımcısı Dr. Yavuzhan Baş bir açıklama yayınladı:

14 Mart 2017, malum Tıp Bayramı, gelenek gene bozulmadı Taksim meydanındaki kutlamada, istanbul tabip odası yönetimi gene unutmuş(!) Türk Bayrağımızı! Ancak biz gene buradayız ve Şanlı Bayrağımızı göğe kaldırırız, Biz gene Milli Marşımızı gür sesle okuyup oradakilere dinlettik! Acı olan tabip odası yönetiminin Milli marşı okumaması değildi, onlar zaten fıtratlarının gereğini yapıyor. Acı olan bizim bir avuç hekim olarak, Bayrağımızı kaldırıp, İstiklal marşımızı okumamızdı. Elbette tek kişi bile olsak tüm bayrak düşmanlarına gücümüz yeter ancak Bidahaki seneye inşallah sayımız artar.

Günün anlamını ben sadece hatırlatayım: 

-14 Mart Mektebi Tıbbiyeyi Şahanenin kuruluşu olarak belirtilir ancak asıl 14 Mart'ı değerli kılan Tıbbiyeli Hikmet Boranın ve tıbbiyeli arkadaşlarının 1919 da İstanbul işgalinde, İstiklal Mücadelesinin neferi olarak mücadeleye başlamasıdır.

-1919'da işgale karşı duranda bizdik,

Sivas Kongresinde Manda ve himayeyi reddeden de!

- Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Beyin cenazesini omuzlayan da bizdik,

İlçe İlçe-köy köy sağlık hizmeti sunarken Milli Mücadeleye destek toplayan da!
- Çanakkale'de cepheye koşan da bizdik,

Cumhuriyetin ilanında Atatürk'ün yanında duran da!
ve bugün;

- Kim var diye sorulduğunda; sağa sola bakmadan fert fert 'BEN VARIM' diyende bizleriz,
Dünya bilimini ileri götüren Aziz Sancar da!

Türk Milletinin içinden gelmiş biz Türk Hekimleri tüm insanlığa hizmet etmeye ilelebet devam edeceğiz Başta meslektaşlarım olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını tebrik ederim. 

YORUMLAR 4
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Dr.yavuzhan baş i tebrik ederiz.İslamin ve türklüğün düşmanı bu "Türk(!) tabibler birliği"artık adına yakışır kişiler tarafından idare edilmelidir.
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu odalar sendikalar ciddi isgal altinda. Turkiye karsiti olaylarda hep bunlari goruyoruz. Bu odalarin sendikalarin ellerine para da vatandas dan toplaniyor. Birde zorunlu mesleklerin bunlara uye olmasi. Kaldirin su faydasizlari yada adamakilli denetleyin kanimizi emiyorlar.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ve Bayrağa ihanetin nedeni olmaz, Bedeli olur...
    Cevapla
  • höh 7 yıl önce Şikayet Et
    demekki alt yapı ermeniler uzerine kurulmuş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş