Yurdun dört bir yanında 23 Nisan coşkusu!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü, tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde etkinliklerle kutlanıyor.

GİRİŞ 23.04.2017 09:23 GÜNCELLEME 23.04.2017 09:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin açılışının 97’nci yılında kutlanıyor. Devlet erkanı da bu tören için Anıtkabir'e çıktı. İlk tören Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki çocukların Anıtkabir ziyareti ile başladı.

Daha sonra TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindeki heyet Anıtkabir'e çıktı, heyet ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne yürüdü. Burada konuşma yapan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın "TBMM bu yıl 97. yılına girmiş bulunmaktadır. Sevinçliyiz, gururluyuz." mesajını Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdı. Mesajın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. 

Devlet erkanının ziyaretinin ardından Anıtkabir, tüm vatandaşların ziyaretine açıldı.

ANKARA'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Ankara'daki yoğun kar yağışı, Anıtkabir'deki törenlerin yapılacağı saatlere denk gelince özellikle tören için alana gelen çocuklar içeri alınarak olumsuz hava koşullarından korundu. 

MECLİS'TEKİ TÖRENLER

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü dolayısıyla Meclisteki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Altay, TBMM İdare amirleri Erkan Haberal ve Ahmet Gündoğdu, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ile milletvekilleri, TBMM idari personeli katıldı.

 

 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan ın kabul ettiği oğrenciler den kültür bakanı nın verdiği mesaja dikkat.dinler arası diyalog hedefleri gerçekleştirilmektedir diyor. ona o mesajı verdirenler kimler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması