Nerede o eski Ramazanlar!

Cahit Zarifoğlu Bilgi Evi öğrencileri, Ramazan eğlencelerinin vurgulandığı görsel bir şölenle eğitim öğretim yılını kapattı.

Nerede o eski Ramazanlar!
Nerede o eski Ramazanlar!
GİRİŞ 26.05.2017 17:44 GÜNCELLEME 26.05.2017 17:44

Esenler Belediyesi Cahit Zarifoğlu Bilgi Evi öğrencileri, ilim irfan yolunda adım adım ilerleyerek 2016-2017 eğitim öğretim yılını başarılı bir şekilde tamamladılar. Öğrenciler, hazırladıkları birbirinden renkli gösterileri yıl sonu etkinliğinde aileleri için sergilediler. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen program yoğun bir katılımla gerçekleşti. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte çocuklarda Ramazan kültürü oluşması amacıyla öğrenciler sahnede geleneksel Ramazan eğlencelerinin vurgulandığı gösteriler sundular.

AKILLI, AHLÂKLI, KÜLTÜRLÜ NESİLLER İÇİN...

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Cahit Zarifoğlu Bilgi Evi Müdürü Ahmet Demiralp bir konuşma yaptı. Demiralp, "Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, öğrenmekten zevk alan, sorgulayan ve araştıran ahlaklı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz ve bu uğurda tüm öğretmenlerimizle birlikte canla başla çalışıyoruz" dedi.

'UMUT IŞIĞI' DUYGULANDIRDI

Öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları faaliyetlerin anlatıldığı slaytla devam eden programda miniklerin hazırladığı ve yitirdiğimiz değerlerin hatırlatıldığı "Umut Işığı" gösterisi velilere duygu dolu anlar yaşattı. Tiyatro Kulübü öğrencilerinin Hacivat Karagöz oyunu ile bir gelenek daha sahneye taşındı ve küçüklerin yüzünü güldürdü.

GÖRSEL ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ

Keman ve Gitar Kulübü öğrencileri de "Üsküdar'a Gider İken" adlı şarkıyı eski İstanbul hanımefendilerinin koreografisiyle sergilediler. Seyirciler de ışıkların kapanmasıyla birlikte cep telefonlarının ışığıyla salonda görsel bir şölene çevirdiler. Etkinlikler kapsamında Folklor Kulübü, 3 farklı bölgeden türküler eşliğinde halaylar çektiler. Yedikçe doymayan adamın "Dohtor Bey" adlı  şiiri ve Spor Kulübü'nün hazırladığı "Kick Boks" gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.

OKUR YAZAR ANNELER SAHNEDE

Programda bilgi evinde okuma yazma öğrenen ve Kur'an-ı Kerim eğitimi alan anneler de sertifikalarını aldılar. Anneler, "Öğrenmenin yaşı yoktur, eğitim her yaşta" sloganıyla sahneye çıkarak  öğrenme süreçlerini anlattılar.

Programın sonunda Cahit Zarifoğlu Bilgi Evi öğretmenleri, öğrencilere katılım belgelerini takdim etti ve toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti