Ekipler şokta! Hepsinden ByLock çıktı

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak isterken gözaltına alınan şüphelinin üzerine kayıtlı 26 cep telefonu hattından "ByLock" çıktı.

Ekipler şokta! Hepsinden ByLock çıktı
Ekipler şokta! Hepsinden ByLock çıktı
GİRİŞ 13.06.2017 15:56 GÜNCELLEME 13.06.2017 22:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen Nihat A. (52),  sistemde pasaportuyla ilgili "zayi" kaydı nedeniyle FETÖ/PDY soruşturması  kapsamında gözaltına alındı.
 
Edirne Emniyet Müdürlüğüne götürülen Nihat A'nın üzerine kayıtlı 26  telefon hattı olduğu belirlendi. Hatlar üzerinde yapılan incelemede ise tüm  hatlarda terör örgütünün kriptolu haberleşme programı "ByLock"un kullanıldığı  tespit edildi.
 
Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli Nihat A, Edirne Adliyesine  çıkarıldı.
 
Nihat A. savcılıktaki ifadesinde, 2014 yılına kadar 10 yıl Manisa'da  bir maden şirketinde finans müdürü olarak çalıştığını ve daha sonra emekli  olduğunu anlattı.
 
Çalıştığı dönemde şirket adına alınan telefon hatlarının bazılarında  imzası olduğunu savunan Nihat A, ''Ben adıma 26 telefon hattı çıkarıldığını,  bugün savcılıkta öğrendim. Şirket adına alınan GSM hatlarının bazılarında imzam  bulundu. Benim imzam, hatların teslim alındığına dairdi. Aldığım hatları, insan  kaynakları müdürü Y. Y'ye teslim ederdim, o da şirket çalışanlarına cihazlarla  beraber teslim ederdi. Şirket adına kayıtlı olan hatların bir kısmı benim TC  kimlik numaram ile kaydedilmiş.'' ifadelerini kullandı.
 
Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Nihat A. adli  kontrol şartı ve 20 bin lira kefaletle serbest bırakıldı.

BAŞSAVCILIK'TAN HABERLE İLGİLİ AÇIKLAMA: 26 HATTA BYLOCK YOK

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, basında çıkan "Adına kayıtlı 26 telefondan da ByLock çıktı, 20 bin liraya serbest kaldı" haberine ilişkin açıklama yaptı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Kapıkule Sınır Kapısı'na, yurt dışına çıkış yapmak için müracaat eden N. A.'nın pasaportunda iptal kaydı görülmesi üzerine yapılan araştırmada, 0542 xxx xx xx numaralı hat ile 23/08/2014 tarihinden itibaren ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilerek hakkında soruşturma başlatılmasına karar verildiğini bildirdi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalarda, şüphelinin ve çalışmış olduğu Manisa ili Turgutlu ilçesinde faaliyet gösteren Çaldağ Nikel Madencilik A.Ş.'nin, FETÖ/PDY ile iltisaklı SGK, dernek, Bank Asya kaydının bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şüphelinin T.C. Kimlik numarası ile kayıt altına alınan 26 adet GSM hattı bulunduğu, bunların 3 tanesinde abone isminin N.A. olarak kayıtlı olduğu, 23 tanesinde ise abone adı soyadı olarak Çaldağ Nikel Madencilik A.Ş. isminin yer aldığı görülmüştür. Söz konusu haberlerde yer aldığı gibi, 26 ayrı hatta ByLock uygulaması yüklendiği tespit edilmemiştir. Sadece şirket adına kayıtlı olan bir hatta ByLock uygulaması tespit edilmiştir. Şüphelinin 13 yıldır kullandığı hattında ve diğer 24 adet hatta ByLock uygulaması tespit edilememiştir.

Şüphelinin kendisine ait olduğunu söylediği hattın, 28/03/2004 tarihinde kullanıma açıldığı, gözaltına alındığı sırada bu hattın üzerinde bulunduğu, bu hata dair herhangi bir şekilde Bylock kullanımının tespit edilememesi yanında, ByLock yüklenen cihazın IMEI numarası itibariyle şüphelinin üzerinden çıkan cihaz olmadığı da ayrıca tespit edilmiştir. Şüphelinin savunması ve dosyaya sağlanan sair deliller itibariyle, ByLock yüklenen hattın, ilgili şirketin kendisine hat verdiği bir çalışanı tarafından kullanılmış olabileceği, bu yönüyle şüphelinin ByLock kullandığına dair somut bir veri ve delil bulunmadığı anlaşılmakla, hakkında adli kontrol tedbiri uygulanarak, soruşturma dosyası çalıştığı şirketin adresi itibariyle 'Yetkisizlik Kararı' verilerek Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Yukarıda izah ettiğimiz üzere, bahsi geçen haberlerin gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur."

YORUMLAR 13
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Finans muduru telefon aliyor vaybe bende inandim Ama mahkememiz inanmis bize ne hacet
    Cevapla
  • mustafaaaaa 6 yıl önce Şikayet Et
    he canim he. bikere e devletten ustune kayitli telefonlara bakmaktan acizdin dimi. yemezler lanet insanlar
    Cevapla
  • karanehir 6 yıl önce Şikayet Et
    şimdi bu adam serbest kaldı. Ulan bu datbeyi kim yaptı, bu alçağı hangi hain serbest bıraktı
    Cevapla
  • zaza 6 yıl önce Şikayet Et
    yemezler.Edevletten numara sorgulatıyorsun asına kayıtlı numaralar çıkıyor.Madem emekli oldun hatları neden devretmedin?
    Cevapla
  • isabetli 6 yıl önce Şikayet Et
    parasi olmayan kisleri avukat bile savunamiyor ki hapiste cürüyor hakimlerde bir ictihad yapsinlar parasi olanlar hapis yatmamasi lazim diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması