AK Parti'de 4 il başkanı çekileceğini açıkladı!

AK Parti'de metal yorgunluğunu aşmak için hazırlanacak raporun detaylarını, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş anlattı.

GİRİŞ 10.08.2017 09:41 GÜNCELLEME 10.08.2017 10:17
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti'de metal yorgunluğuna yönelik çalışmaları anlattı. Ataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak raporun ayrıntılarını paylaştı.

4 İL AÇIKLADI

Ataş, il teşkilatlarıyla ilgili olarak "4 ilimiz yeni dönemde aday olmayacaklarını açıkladılar; Yozgat, Uşak, Karaman ve Bursa il başkanlarımız." dedi.

HEDEF METAL YORGUNLUĞUNU ATMAK

İlçe teşkilatlarındaki değişikliklere değinen Ataş, "300 üzerinde, 350 kadar ilçede değişiklik yapılması talebi var. Biz 200 ilçe başkanımızı yakın zamanda değiştirmiştik bu sürece kadar. Bu ne demek oluyor, 970 ilçenin yüzde 50'si civarında değişiklik söz konusu oluyor." diye konuştu.

AK PARTİ İLÇELERİNDE YÖNETİM YARI YARIYA DEĞİŞECEK

"Yorgunluk belirtileri olanlar, ayak uyduramayanlar kendi şahsi çıkarları için siyaset yapmaya çalışanlar önceliği millete hizmet anlayışına çekmek durumundalar" diyen Ataş, il başkanları ile ilgili olarak, aday olmayacaklarının sayısının kendiliğinden artabileceği gibi, parti yönetiminin de il başkanlarına "bırakın" diyebileceğini söyledi.

TEMEK KRİTERLER; LİYAKAT, EHLİYET, EMNİYET, DÜRÜSTLÜK

Süreçte sivil toplum kuruluşları ile istişareler yapılacağını aktaran Ataş, bölgenin demografik yapısına ve meslek dağılımına dikkat edileceğini belirterek, 18-25 yaş arası gençlere ve kadınlara daha çok yer verileceğini de altını çizdi.

GÜVENLİK SORGULARI YAPILIYOR

Ataş, görüşmelerin hem Genel Merkez'de, hem de teşkilatlarda sürdüğünü belirterek, görev alacak kişilerin güvenlik sorgularının da yapıldığını söyledi.

PARTİDE TARTIŞILMAZ 1 KİŞİ VAR

"AK Parti'de tartışılmaz ve vazgeçilmez bir kişi vardır, o da Recep Tayyip Erdoğan'dır" diyen Ataş, Erdoğan dışında herkesin tartışılabilir ve değerlendirmeye tabi tutulabilir olduğunu belirtti.

GEÇMİŞTE YÖNETİMDE GÖREV ALANLAR İLE TEK TEK GÖRÜŞÜLDÜ

AK Parti'de geçmişte görev alan isimlerin hepsi ile tek tek görüşüldüğünü söyleyen Ataş, il başkanları, milletvekilleri, bakanlar ile de görüşmeler yapılığını söyledi.

RAPOR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULACAK

Hazırlanacak raporun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağın söyleyen Ataş, "Hepsi bir rapor haline dönüşecek ve sayın genel başkanımıza il il arz etmiş olacağız. İlçe ilçe arz etmiş olacağız. Genel başkanımızın talimatı doğrultsunda da gereken yerde değişiklikleri yapacağız.

Rapor doğrultusunda AK Parti'nin 'omurgamız' dediği teşkilatları da yenilenerek 2019 için hazırlıklar tamamlanmış olacak.

HABERTÜRK

YORUMLAR 82
  • halil 6 yıl önce Şikayet Et
    fevzi demirkol çok yorulmuş.birisi bunun kulagına çekilmesini fısıldasın.ş.urfa haliliye
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Göç veren il ler mutsuz. Göç alan il ler mutsuz. Birinde işsizlik, diyerinde alt yapı yetersiz. Kültürü değişik yeni komşular.
    Cevapla
  • Serpil 6 yıl önce Şikayet Et
    En alt birimlere öncelik verilmesi daha doğru olur mahalle teşkilatları halkla en çok muhatap olanlar mahalle teşkilatları diğerleri ilçe veya il ancak seçimlerde ortaya çıkıyor ya da referandumda olduğu gibi çıkmıyor o yüzden koca şehirler hayır verdi bi de parti adıyla seçilip sonra partiye sırtını dönenler oluyor hepsi iyice gözden geçirilmesi gerekir yeniden yapılanma olmalı en alt birimlere daha çok yetişmiş iletişimi güçlü insanlar yerleştirilmeli....
    Cevapla
  • eythaberson 6 yıl önce Şikayet Et
    Yanıliyorsun Serpil: iş arayanlar ilçe veya il teşkilatının kapısını bekliyor. Yeti onlar da.
    Cevapla
  • said 6 yıl önce Şikayet Et
    hayat tecrübesi şart, halkın en alt tabakasını bilen mütevazi zeki sakin insana ihtiyaç var, balık tutmasını bilen, herşeyin tank top tüfek olmadığını bilen.
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Problem Tabanda değil Tavanda..yani Hükümet bu 3 şeyi yapsın oyu yükselecek..% 50,yi geçecek ; 1 -İdam ,2 2000 yılı sonrası Emeklilere İntibak uygulanması 3 -Halkın % 60,ını etkileyen mağdur eden İsteğe bağlı SSK,lıların 4/b ile iş yeri sahibi gibi Bağkurlu yapılmaları.. ..bunlar düzeltilsin Ak partinin oyu ilk defa % 55,in Üstüne çıkacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı