Washington’ın tehlikeli Türkiye oyunu

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Anadolu Ajansı’na verdiği demeçte Türkiye’ye karşı silah örtülü silah ambargosu olduğunu söylemişti. Artık ABD artık fiilen yapıyor.

Washington’ın tehlikeli Türkiye oyunu
Washington’ın tehlikeli Türkiye oyunu
GİRİŞ 22.09.2017 12:00 GÜNCELLEME 22.09.2017 12:00
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM zirvesi için gittiği New York’ta temaslar yaparken Washington’da tuhaf ve tehlikeli sonuçlara varabilecek işler oldu.

Washington Post Gazetesi, Erdoğan’ın ziyaretine denk gelen bir başyazı yayınladı. Yazının içeriği Türkiye'ye silah ambargosuydu. Bu yazıdan kısa bir süre sonra ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarına yapılacak silah satışıyla ilgili kararnameyi resmen geri çekti.

TÜRKİYE'YE AMBARGO

İşin tuhaf kısmı Katar'ı türlü bahanelerle terörü finansa etmekle suçlayıp ardından silah satışına onay veren, Suudi Arabistan'ı 11 Eylül'ün sorumlusu ilan edip ardından silah satan hatta Türkiye'nin mücadele ettiği terör örgütlerine silah dağıtan ABD Türkiye'ye fiili bir silah ambargosu uygulamaya başladı.

DAHA SONRASI SATIŞLARA DA YANSITMA HAZIRLIĞI

Daha önce ABD kongreyi silah satışına neredeyse yüzde yüz oranında onay veriyordu. Ancak bu kez yönetim, oylamayı bile beklemeden Dışişleri aracılığıyla istemi Kongre’den bizzat geri çektiğini açıkladı. Hatta kritik bazı yedek parçalar içinde benzer tutumda olduğu söyleniyor. Türkiye'nin geri çekilen silah talebi sadece 1 milyon dolarlık bir satıştı. Türkiye bu silahları farklı ülkelerden de temin edebilir ancak ABD'nin bu tavrını daha büyük ve önemli satış taleplerine de yansıtmasından söz ediliyor.

ABD NEDEN SATIŞ YAPMIYOR

Uzmanlara göre ABD'nin Türkiye'ye karşı bu ambargo kararını almasının arkasında Rusya ile yakın ilişkiler ve S-400 sistemi için yapılan anlaşma, Türkiye'nin PKK'yı bitirme noktasına getiren operasyonları ve sınır ötesinde YPG'ye yapılan operasyonlar ve en önemlisi Türkiye'nin Ortadoğu'da ABD'nin planlarını bozan hamleleri var.

YORUMLAR 63
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğru yoldayız ne ABD. ne AB . Pkk.pyd terörist lerini kurtarmasina müsade yok.
    Cevapla
  • Muşli Deniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyük itin kuyruğuna acaip basmışızki çok acıtmış acı acı havlıyor o havladıkça biz daha kuvvetli basalım
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    kafir siyonist iblis yahudilerin güdümünde olan kafir abd ve kafır ingiltere yine şeytani planlar yapıyor kafir yahudilerin güdümünde.Allah cc. hepsinin belasını versin Amin.
    Cevapla
  • mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    15000 km irlede olan bir ulke
    Cevapla
  • Yozgatli 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye guclendikce dostlarimizin Uykulari kaciyor , Tuzak uzerine tuzak Askerlerinin kullandigi eski catal bicaklari, askeri yardim diye gonderecek ulke bulamiyorlar anlasilan. Allahim o gunleri tekrar gostermesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün