Ankara’daki referandum sonucu belli oldu!

Ankara Keçiören'de 144’üncü metrede inşaatı yarım kalan Cumhuriyet Kulesi için yapılan halk oylaması ve anketin sonucunda vatandaşların yüzde 76’sı kulenin yapılmasını istedi.

GİRİŞ 27.11.2017 17:38 GÜNCELLEME 28.11.2017 09:48
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Keçiören’de 14 yıldır atıl durumda kalan ''Cumhuriyet Kulesi''nin yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin cumartesi günü düzenlenen halk oylaması ve anketin sonucu belli oldu. Yapılan halk yoklaması ve anket sonucunda vatandaşların yüzde 76’sı kulenin yıkılmaması yönünde oy kullandı.

 

Halk oylaması için Kalaba Meydanı, Gazino, Esertepe, Sancaktepe ve Aşağı Eğlence’de sandıklar kurulmuştu. Vatandaşlara ''Yıkılsın'' ve ''Yapılsın'' seçenekleri sunulmuştu.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

YÜZDE 76’SI YIKILMASIN DEDİ

''Mutabakat gereği 25.11 2017 tarihinde Keçiörenimizin en yoğun bölgeleri dikkate alınarak kurulan sandıklarda konu halkımızın onayına sunulmuş, Kulenin yukarıda belirtilen gerçekler ve maliyet ışığında yapılması /yıkılması hususu ''Cumhuriyet Kulesi Eğilim Araştırması'' anketi ve 5 noktada gerçekleştirilen halk yoklaması ile vatandaşımıza sorulmuştur. Yapılan halk yoklaması ve anket sonucunda vatandaşlarımızın yüzde 76’sı kulenin yıkılmamasına yönelik irade beyanında bulunmuşlardır.

CUMHURBAŞKANI’NA BİLGİ VERİLDİ

Vatandaşımızın irade ve desteği dikkate alınarak konu hakkında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tuna’ya bilgi verilmiş, projenin güncellenip daha fonksiyonel hale getirilerek Keçiören’in ve vatandaşımızın hizmetine sunulacağı kararına varılmıştır. Gerek AK Parti gerekse idare olarak uygulayacağımız her proje ve yatırımı; istişare, kamu yararı, halkımızın teveccühü, katılımcı belediyecilik gibi temel kriterler doğrultusunda gerçekleştirdiğimizi bir kez daha belirtir; yaptığımız halk yoklamasının bunun en güzel örneğini teşkil ettiğini de hatırlatırız.''

YORUMLAR 19
  • cihat 6 yıl önce Şikayet Et
    Ankaralılarda yapılanın değerlenmesi gerektiğini anlamaya başladılar.
    Cevapla
  • erhan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu başkan neyin kafasını yaşıyor o kulenim yıkım kararı var
    Cevapla
  • Mesud 6 yıl önce Şikayet Et
    Kule dediğin böyle yapılmaz kardeşim. depremi var fırtınası var. bu kule çok az da olsa konik biçimde yapılmalıydı. Altttan yukarıya doğru hafifçe incelerek çıkmalydı yukarıya doğru. Bir ağaç gövdesi gibi. ve bir cami minaresi gibi. Sultan Ahmet camisinin minarelerini hiç mi incelemedi bunu yapan mimarlar.
    Cevapla
  • Olgaç 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte tipik Bizim insan kafası sen hiç dünyada yapılan çokgen şekilli bi,naları görmedin hepsi mühendislik harikası. Şimdi binlarda kullanılan demirde harçta daha değişik işinize bakın siz.
    Cevapla
  • birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kule bitmedi diyor. İnşaata yorum yapıyorsun.
    Cevapla
  • Gehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunca para harcandı yapıldı ve yıkılmasınada çok para gidecekti yıkmak kolay yapmak zordur milletin parası çöp olmasın atakule gibii bizimde kulemiz seyir terasımız olsun meşhur yöresel yemekler damak tadı olan yerler açılsın
    Cevapla
  • Yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan bir şeyin yıkılması israf değil mi Anlamadım bunun için referandum mu yapıldı yapmayın beyler bu bolluk sonu kötü olur o kadar para harcayarak yapılan bir yapı ne kadar kolay yıkılacak ? Yapılsın başka bir projede kullanılır nedir bu israfa yönlenme anlamış değilim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber