Rıza Sarraf'ın itirafçı olduğunun belgesi!

New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada iş adamı Rıza Sarraf'ın tanık olarak dinleneceği açıklandı.

Rıza Sarraf'ın itirafçı olduğunun belgesi!
Rıza Sarraf'ın itirafçı olduğunun belgesi!
GİRİŞ 29.11.2017 05:49 GÜNCELLEME 29.11.2017 05:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

 ABD'nin İran'a karşı uyguladığı yaptırımları delme, kara para aklama ve bankacılık sahtekarlığı suçlamaları ile New York'ta tutuklu sanık olarak yargılanırken, soruşturmayı yürüten savcılıkla anlaşarak 'tanık' konumuna geçen İran asıllı işadamı Rıza Sarraf'ın, kendisine yöneltilen suçlamaları 26 Ekim tarihinde kabul ettiği ortaya çıktı. Başsavcılığın Sarraf'a yönelttiği 6 ayrı suçlamanın yanı sıra, Sarraf'ın bir hapishane görevlisine rüşvet verme girişiminde bulunduğu ve bu suçu da kabul ettiği belirtildi.

SAVCI FETÖ'CÜ POLİSLERİ SAVUNDU

Savcılık makamı daha önce Sarraf'a atfedilen bütün suçlamaları Atilla'ya yöneltti.

Savcılığın mahkemeye delil olarak sunduğu ve kaynağını açıklamayı reddettiği ses kayıtlarını FETÖ söylemiyle savunması ise dikkati çekti.

Savcı yardımcısı David Denton, ses kayıtlarını alan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi polislerin görevlerini yaptığını savunarak onlardan birinin de mahkemede tanık olarak ifade vereceğini söyledi.

Atilla'nın avukatlarından Victor Rocco, jüri karşısında müvekkiline yöneltilen suçlamaları reddederek Sarraf'ı suçladı ve "Atilla'nın Sarraf'ın kurbanlarından biri olduğunu" söyledi.

Atilla'nın Sarraf tutuklandıktan sonra iki kez ABD'ye geldiğini de anlatan Rocco, savcılığının mahkemeye delil olarak sunduğu ve kaynağını açıklamayı reddettiği ses kayıtlarını eleştirdi.

 

 

Rocco, jüri üyelerine "ABD'li savcılar bu ülkede dinleme yapıp elde ettikleri ses kayıtlarını hükümetten habersiz başka bir ülkeye verse ve bunlar delil olarak kullanılsa ne yapardınız?" sorusunu yöneltti.

Davada 'tanık' olarak dinlenmesi beklenen Sarraf'ın, tanıklık yapması çarşamba gününe (bugüne) kaldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye bu zarrabi elinden kacirmayacakti
    Cevapla
  • arif 6 yıl önce Şikayet Et
    ya bizde dava açalım şu abd ye .türkiyede olan darbelerin faili meçhullerin arkasında fetö yü ve pkk yı deaş ı destekleyen abd ile almanya olduğunu herkes biliyor.bir de bu adam abd tarafından suç işlemek görüntüsü vermek için türkiyeye gönderilmediği ne malum.yani kendi yazıyor kendi oynuyor.
    Cevapla
  • Osmn 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimbilir ne ile tehdit edildi..
    Cevapla
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE intikamini almali derhal abd de elini kolunu sallayarak gezen fetöcülere suikast düzenlemeliki vatana ihanetin cezasini cekip enselerinde korkuyu hissetmeliler
    Cevapla
  • ambargosuz 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye neden abd ambargosunun başka ülkeleri bağlamayacağından, dolayısıyla abd nin hukuk dışı işler ve tutuklamalar yaptığından bahsetmiyor? abd bm nezdinde ve uluslarası bütün mahkemelerde yargılanmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu