Hac kayıtları yarın başlıyor

2018 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, işlemlerini 21-29 Aralık'ta gerçekleştirebilecek.

Hac kayıtları yarın başlıyor
Hac kayıtları yarın başlıyor
GİRİŞ 20.12.2017 10:54 GÜNCELLEME 20.12.2017 10:54
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 Hacca 2018 yılında gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, işlemlerini 21-29 Aralık'ta gerçekleştirebilecek. Önceki yıllarda başvuranların kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yazılı açıklamasına göre, 2018 yılı hac organizasyonu kapsamında ilk defa kayıt yaptıracaklar, 21-29 Aralık tarihlerinde ilgili bankalara 20 lira ön kayıt ücreti yatıracak.

Hac görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kaydını T.C. kimlik numarası ile yapabilecek. Yabancı uyruklulardan başvuru alınmayacak.

Vatandaşlar daha sonra elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr internet sitesine veya müftülüklere başvurup "Oda Tercihli Hac Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapacak. Vatandaşlar, kuraya birlikte katılmak istedikleri kişileri de kayıtlarda belirtebilecek.

- Kayıt yenileme için ücret alınmayacak

Önceki yıllarda kayıt olup 2017'de kuraya katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri ise aynı tarihler arasında Diyanet tarafından otomatik yapılacak.

Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacak.

Diyanet tarafından kaydı yenilenen hacı adayları arasında il ve ilçe, konaklama türü veya kura birlikteliklerinde değişiklik yapmak isteyenler, yine aynı tarihler arasında il veya ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Hacı adayları, müracaatlarını yaptıktan sonra kayıt durumlarını "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sitesinden sorgulayabilecek.

YORUMLAR 7
  • Birdost 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim atalarının son yadigarı olan ejdad kalesinin bir taşını dahi bırakmayan Arabistan'a kuruş dahi nasip edilmemeli.Peygamberimizi gönlümüz de hep hatırlayıp,sevip, sayıp onu beş yıllığına gönlümüz de ziyaret Edip, Suudi. Yöneticilerine iyi bir ders verilmeli.Ve bunu tüm Dünya Müslümanlari aynen uygulamalı ve Allah'ın affına sığınmaliyiz
    Cevapla
  • ömer yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    yahudi uşağı amerikanın beslemesi arap devleti bayrağı altında hac ibadeti yapılır mı yapılmaz mı diyanet işleri fetva versin.
    Cevapla
  • Enes 6 yıl önce Şikayet Et
    Vesvese verme millete. Haccın sahihliğine tabiki bir engel değildir.
    Cevapla
  • nana 6 yıl önce Şikayet Et
    islam işbirliği teşkilatı yeniden toplanmalı. 5 yıl hac ca gitmeme kararı almalı. hacca harcanacak parayı ümmetin sağlam kuvvetli ümmetin yetişmesi için eğitime harcasın hacılar.
    Cevapla
  • Sassas 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün müslümanların kalbinden geçen hacı olmak dünyayı şereflendiren Can'ım Peygamber'imizin mezarı şerifini ziyaret etmek İslamın şartınıda yerine getirmektir şu günlerde Mekke'nin yöneticilerinin ülkemizi hedef alan açıklamaları sebebi ile çok kızgınım bunlara para yedirmek kanıma dokunuyor yazılayımmı yazılmıyayımmı diye düşünüyorum keşke şu karal tayfasına beş kuruş vermesem nasip olmasa diyanetimiz çok sert tedbirler almalı fiyatları düşürmeleri için baskı hatta hacı göndermemekte gündeme getirsin resmen soyuyorlar
    Cevapla
  • amerikan yardim 6 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın kalkindirma ülkesi kayıtları başlamış. inançlı olan her Müslümanın bilinçlenmesi lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber