İlber Ortaylı'dan Abdullah bin Zayed’e tepki

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’in Fahreddin Paşa’yı ‘hırsız’ olarak gösteren paylaşımına bir tepki de Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan geldi.

GİRİŞ 21.12.2017 10:42 GÜNCELLEME 21.12.2017 10:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ortaylı, Abdullah bin Zayed için,  'Bilgisizlikten gelen bir küstahlık. Kutsal emanetler orada kalsaydı, İngilizler tarafından yağmalanacaktı' dedi. Topkapı Sarayı'nda Mukaddes Emanetler Dairesi'nde korunan eserlerin Fahreddin Paşa tarafından kurtarılarak İstanbul'a getirildiğini hatırlatan Ortaylı şöyle konuştu:

YAĞMALANACAĞI KORKUSU İLE GETİRİLDİ

'Trene yükledi getirdi. Bunlar Topkapı Sarayı'na konuldu. Burada bir şey çalındığı yok. Bizim oraya götürdüğümüz, bağışladığımız şeylerin maalesef yabancı ne olduğu bilinmez eller tarafından hücuma uğraması, çalınacağı korkusuyla vatana götürülmesi lazımdı. Götürüldüğü yerde, halen halifenin, sultanın oturduğu makam. Kime ne böyle bir şey kullanılmaz. Tabii bilgisizlik kadar son derece de küstahlığın rol oynadığı bir şey... Bir sürü ziyarete gelen Arap var. Kimisi edeplice ziyaret edip gidiyor. Kimisinin reaksiyonu ise daha farklı oluyor'



ÇALINAN ÇIRPILAN YOK, BUYURUN ZİYARET EDİN

Ortaylı 'Bugünkü Arap'ın bu şekilde niteleyeceğine biraz kendine bakması lazım. Çok hazin durumdalar çünkü... Bu tip şeyler gösteriyor ki Arap dünyası bazı konularda ümitsiz bir yerde. Çalınan çırpılan yok hepsi bizim. Burada duruyor buyurun ziyaret edin. Batıda bunlara tarihi yeniden yazarak öğretiyorlar' dedi. 

YORUMLAR 3
  • nevzat 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok geriye gitmeye gerek yok Son on yılda Irak ,Suriye ve Kuzey Afrikada neleri yağmaladıkları malum . Hem de bize iftira attıkları ,çalındığını söylediklerinin bin katı yağma oldu o zaman o palyanço Zayed neredeydi.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    onu bunu bilmem.. arapları bizden soğutmaya çalışıyorlar bunda da başarılılar
    Cevapla
  • musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Ruhun şad, mekanın cennet olsun yiğit Fahreddin Paşam.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki