Uludağ'da zamana karşı yarışta mutlu son

Bursa Uludağ' da doğa yürüyüşüne çıkıp mahsur kalan 3 kişi sabah saatlerinde Eskişehir 1'nci Hava Üs Komutanlığı'na bağlı arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

GİRİŞ 08.01.2018 09:34 GÜNCELLEME 08.01.2018 09:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dün öğleden sonra Oteller Bölgesi'nden yürümeye başlayan ve Bakacak Bölgesi'nde şelaleden aşağıya indikleri esnada mahsur kalan 3 kişi için dün gece Jandarma Arama Kurtarma, Başbakanlık AFAD, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri seferber oldu.

Biri hafif yaralı 3 kişinin mahsur kaldığı bölge çok buzlu ve kayalık olduğu için bölgeye helikopter istenmişti. Eskişehir'den Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan gelen kurtarma helikopteri gece yoğun fırtına sebebiyle alçalamamıştı.

Yaklaşık 50 kişilik kurtarma ekibi de bölgeye inmekte güçlük çekince ateş yakmaları ve kardan ev yapmaları tavsiye edilen 3 kişi ormanda eksi 5 derecede sabahladı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte helikopter bir kez daha bölgeye gelerek kurtarma çalışmalarına başladı. Biri hafif yaralı 3 kişinin kurtarma helikopteriyle kurtarıldığı, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi.

YORUMLAR 2
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar memuru zor şartlarda mesaisini harcıyorlar.Keyfe keder ben dağa çıkıyorum denmemeli?Profosyonel olanlar kurtulmuş.Allah cc ailelerine bağışlamış.Geçmiş olsun hepsine.
    Cevapla
  • Adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kış aylarında bu haberleri çok duyuyoruz ve sinir oluyorum. Bir sürü insanı bu soğukta kendini bilmezleri aramak için seferber etmeleri, insanları yormaları, dünyanın masrafına sebebiyet vermeleri gerçekten sinir şey. Kışın ortasında, tipi varken dağa çıkmak, yok bilmem doğa yürüyüşü yapmak sizin neyinize, daha uygun yerlerde yürüseniz olmaz mı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi