Zara kapanacak mı? Zara'nın sahibinden son dakika açıklaması geldi!

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı tarafından, İspanyol dev mağaza zinciri Zara'nın kapatılacağı iddiası ortaya atılmıştı. Zara'nın mağazalarını kapatarak Türkiye pazarından çıkacağı iddiası üzerine, Zara'nın sahipleri konuya ilişkin son dakika açıklaması gerçekleştirdi. Peki, Inditex Grup bünyesinde faaliyet gösteren Zara kapanıyor mu?

Zara kapanacak mı? Zara'nın sahibinden son dakika açıklaması geldi!
Zara kapanacak mı? Zara'nın sahibinden son dakika açıklaması geldi!
GİRİŞ 19.01.2018 09:08 GÜNCELLEME 19.01.2018 09:09

Habertürk Gazatesi Fatih Altaylı, '''Densizlik İşe Yaradı'' başlıklı köşesinde, Inditex Grubu bünyesinde faaliyet gösteren İspanyol hazır giyim markası Zara'nın mağazalarını kapatarak Türkiye pazarından çekilme kararı aldığı iddiasını öne sürdü. Fatih Altaylı, köşesindeki yazıda "Bana bu bilgiyi veren, Türkiye’nin en önemli tekstil üreticilerinden biri" şeklinde dayanak gösterdi ve İspanyol merkezli dev mağaza zinciri olan Zara'nın sadece online satış yapacağının duyurusunu gerçekleştirdi. Fatih Altaylı'nın ortaya attığı bu açıklamaları sonrasında, Zara Türkiye pazarından çekiliyor mu? sorusu çığ gibi büyüyerek merak konusu haline geldi. Vatandaşlar merakla ''Zara kapanıyor mu, Zara kapanacak mı, Zara Türkiye pazarından çekilecek mi?'' şeklinde sorgulamalarına hız kazandırdı. Tüm bu gelişmeler sonrasında Zara'nın sahipleri tarafından Türkiye pazarından çekilip çekilmeyecekleri konusuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. İşte, o açıklamalar...

FATİH ALTAYLI'NIN ZARA İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI...

Fatih Altaylı'nın Habertürk'teki "Densizlik işe yaradı" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: Ürünleri pek kaliteli olmasa da, bırakın yılları bir sezon boyu giyilecek türde olmasa da Zara, dünya modasında önemli bir oyuncu.

Hızla değişen moda akımlarına, erişilebilir moda kavramıyla herkesi ortak edebilen bir tekstil, daha doğrusu bir “lojistik” firması. Dünya çapında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerde toplam 6 bini aşkın mağazası var.

Ve bu dünya devi Zara, Türkiye’den çıkma kararı almış. Tüm mağazalarını kapatacak ve Türkiye’de sadece online satış yapacakmış.

Daha önce de böyle dedikodular çıkmış, ancak Zara Türkiye’den çıkmamıştı.

Ancak bu kez bana bu bilgiyi veren, Türkiye’nin en önemli tekstil üreticilerinden biri.

Her ne kadar bu kararın gerekçesi “yüksek kiralar nedeniyle aşırı maliyetler” olarak gösterilse de ben pek de öyle düşünmüyorum.

FATİH ALTAYLI ile ilgili görsel sonucu

ZARA SAHİPLERİ AÇIKLADI! ZARA KAPATILACAK MI?

Zara'dan 'mağazaları kapatacak' iddiasına son dakika açıklaması geldi. Zara haberleri kesin dille yalanları ve "Türkiye'deki mağazalarını kapatmayacaklarını ve ülkeden çıkma gibi bir planlarının kesinlikle olmadığını" duyurdu.

ZARA ile ilgili görsel sonucu

KAPATMIYOR, YENİ MAĞAZALAR AÇIYORUZ

Konu ile ilgili Zara'nın da bağlı olduğu  Inditex Grup'tan yapılan açıklamada ise “Türkiye’deki Zara ve alt markaları pazardan çekiliyor ve mağazalarını kapatıyor haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Mağaza kapatmıyoruz aksine yeni mağazalar açıyoruz” denildi.

ZARA MAĞAZALARI ile ilgili görsel sonucu

ZARA’NIN 93 ÜLKEDE MAĞAZASI VAR…

Zara’nın 2016 yılı cirosu 15.4 milyar Euro oldu. Dünyadaki Zara mağazası sayısı 2 bin 213 ve dünyada 93 ülkede Zara mağazası var. 2016 yılında 51 mağaza açan Zara’nın yeni girdiği pazarlar arasında Aruba, Nikaragua, Vietnam, Yeni Zelanda ve Paraguay bulunuyor.

ZARA MAĞAZA ile ilgili görsel sonucu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi