Cenazede cemaate soğuk duş! Hakkını helal etmedi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Muhlis Kocasarı, cenaze törenine katıldığı kayınpederinin kendisine adil davranmadığını öne sürerek hakkını helal etmediğini söyledi.

Cenazede cemaate soğuk duş! Hakkını helal etmedi
Cenazede cemaate soğuk duş! Hakkını helal etmedi
GİRİŞ 19.01.2018 18:00 GÜNCELLEME 19.01.2018 18:01
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Zorlar Mahallesinde 87 yaşında hayatını kaybeden Ramazan Güven için Oyuk Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazından önce imamın helallik istediği Güven'in damadı Muhlis Kocasarı (60) söz isteyerek haksızlığa uğradığını iddia etti. Damat Kocasarı'nın hakkını helal etmediğini söylemesi, cemaatte soğuk duş etkisi yaptı. Kocasarı, cemaatten birinin uyarısıyla bulunduğu ön safı terk etti. Mezarlığın tartışma yeri olmadığını belirten imamın daha sonra cenaze namazını kıldırdığı Ramazan Güven'in cenazesi toprağa verildi. 



Defin töreninin ardından gazetecilere açıklama yapan Kocasarı, sağlığında kayınpederini birçok kez hastaneye götürdüğünü ve onunla ilgilendiğini söyledi. Ancak kendisinden parasını peşin verip arazi aldığını belirten Kocasarı, "Hasta olduğu için ‘Tapunu sonra alırsın.’ dediler. Ben de üzerine düşmedim. Tapuyu üzerime vermeden vefat etti. Ben de hakkımı hela etmiyorum." dedi. Kocasarı, kayınbiraderlerinin de bir yıldır bu sorunu halletmediklerini ileri sürdü.

Eşinin de bu sorunu çözmeleri için kardeşlerine uyarıda bulunduğunu vurgulayan Kocasarı, "Eşim de birçok kez söyledi. Her seferinde 'Tamam halledeceğiz.' dediler. Eşimin ağabeyi burada bir otel işletiyordu. Onu da kapattı ve İngiltere'ye gitti. Şimdi de babası vefat etti. Benim alacağım kaldı. Bu nedenle mezarlıkta imamın huzurunda hakkımı helal etmedim. Alıncaya kadar da helal değildir. Her şeyi Allah'a havale ediyorum." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 84
  • islam 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam hahkını helal etmediyse cenaze namazı kılınmaz resullullah böyle yaptı ancak hak sahipleri o an anlaşır hakını verirse helal ederse olur yoksa namazı kılınmaz
    Cevapla
  • ilhan Demir 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah , Kul Hakki ile gelme diyor. böyle bir büyük detayi Insanin iradesine birakacak degildir. Adam Ölenin Kiziyla evli. adam kizini buna vermis. digeride Tapu pesinde. bu hak haram edip etmemek o kadar basit isler degil. Tapu olayinda hakki olda bile Esinin Babasinin Hakki misliyle daha fazladir. her kayinpeder Damadina her imkanda elinden geldigi kadar yardimci olur. Tapu alamadim diye hak helal etmeyen, Kayinpederinin üzerindeki hakkini düsünsün. Adam öz kizini vermis ya, bu adam onun bilr Hakkini ödeyemez. millet herseyi cok basit saniyor...
    Cevapla
  • osmanli askeri 6 yıl önce Şikayet Et
    eger konu sadece tapu meselesiyse ayip etmis. ama belkide kayin pederi onu üzmüs olabilir, hor görmüs olabilir her firsatta kalbini kirmis olabilir bu ihtimalide degerlindirmek var....
    Cevapla
  • Allah in kulu 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam hakkini helal etmek zorunda mi kardesim etmez etmez. Imam ne diye soruyor o zaman "Hakkinizi helal edermisiniz"? diye. Meftanin en yakini kimse bu adami eğer hakki varsa razi etmesi gerekir.
    Cevapla
  • ilhan Demir 6 yıl önce Şikayet Et
    o isler öyle basit degil. adamin versionunu dinledik. ya Vefaat edenim hakki daha coksa ? Az Hak sahibi olan, cok Hak sahibi karsisinda hak Haram edemez. edersede ona göre Hesap sorulur. Hem suclu hem güclü mantigi gibi olur. bence Adamin yaptigi düpedüz show. baska birsey degil.
    Cevapla
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı? Hakkını istemek İslamda Şartdır ve Adamın hakkını Mirascıları vermesi lazım.
    Cevapla
  • tarafsız yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    imam açığa alınmalı çünkü sünneti uygulamaya karşı çıkmış. Diyanet göreve
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez